Vali Özkan’dan OSB’ye tam destek

Vali Özkan’dan OSB’ye tam destek
Sarayönü’ne geçtiğimiz hafta içerisinde gelen Konya Valisi Vahdettin Özkan, ilçede incelemelerde bulunarak projeler hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ve Belediye’de ilçe hakkında bilgi alan Özkan, esnaf ziyaretlerinde de bulundu....

Sarayönü’ne geçtiğimiz hafta içerisinde gelen Konya Valisi Vahdettin Özkan, ilçede incelemelerde bulunarak projeler hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ve Belediye’de ilçe hakkında bilgi alan Özkan, esnaf ziyaretlerinde de bulundu. Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili brifing alan Vali Özkan, valilik olarak tam destek sağlayacaklarını vurguladı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, hafta içerisinde Sarayönü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Kaymakamlık makamında Kaymakam Abdulkadir Okay ile bir süre görüşen Vali Özkan, ilçenin urumu hakkında bilgi aldı. Kaymakam Okay, Veli Özkan’a ASEM kursiyerlerinin yaptığı bir çini tablo hediye etti.

Daha sonra belediye binasında geçen Vali Özkan, belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen brifingi dinledi. Brifingde Kaymakam Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Mevka yetkilileri, Ak Parti İlçe Başkanı Gamze Karacan ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tos yer aldı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Organize Sanayi Bölgesi projesi başta olmak ürete hayata geçirmeyi planladıkları birçok proje hakkında Vali Özkan’a sunum yaptı.

Başkan Solak, sunumunda Sarayönü için OSB projesinin uygunluğuna dikkat çekerek, yatırım teşvikleriyle ilçenin birçok yatırımcıyı çok rahat bir şekilde çekebileceğini vurguladı. Solak, ayrıca üretiyorum kazanıyorum, hayvan borsası, Beşgöz millet bahçesi, tarım teknoloji merkezi, kentsel dönüşü projeleri hakkında da bilgi verdi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, sunumun ardından yaptığı açıklamada, Sarayönü’nün potansiyeli olan ve Konya’ya yakınlığı avantaja çevirecek bir ilçe olduğunu söyledi.

“Gelişmeye çok müsait bir bölge”

İlçenin her yönüyle kalkınmaya müsait bir yapısı olduğuna dikkat çeken Vali Özkan, “Gerçekten çok güzel projeler dinledik. Burada önemli hizmetler yapıldığını biliyoruz ve takip ediyoruz. Bugünkü toplantıda Sarayönü’nün gelişmesi için çok önemli bir proje olan OSB’yi görüşüyoruz. Konya bir sanayi şehri ve Sarayönü’de fiziki anlamda sanayi olarak gelişmeye çok müsait bir bölge. OSB’nin hayata geçmesiyle buraya birçok yatırımcının geleceğine inanıyorum. Konya’da birçok iş adamı ve sanayici, yatırım yapmak için yer arıyor. Burada bir sanayinin hayata geçmesi ile hem yol üzerinde olması hem de Konya’ya yakınlığı ile ilçeye önemli yatırımlar gelecektir. Burası Mevka ve diğer ajanslarında takip ettiği bir bölge.” dedi.

Sonrasında esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Vali Özkan, kurallara uyulması konusunda esnafların çok daha hassas davranması gerektiğini vurgu yaparak özellikle gıda sektöründe çalışanların çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Emniyet amirliği ziyaretinin ardından Vali Özkan Sarayönü’nden ayrıldı.