Vatandaş adına muhtarlar konuştu

Vatandaş adına muhtarlar konuştu
Normal mesai günleri içerisinde yoğunluktan randevu vermekte zorlanan kurumlar olan Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı makamının ilçe halkının sorunları dinlemek için düzenlediği toplantıya vatandaşlar ilgi göstermedi. Vatandaşlara...

Normal mesai günleri içerisinde yoğunluktan randevu vermekte zorlanan kurumlar olan Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı makamının ilçe halkının sorunları dinlemek için düzenlediği toplantıya vatandaşlar ilgi göstermedi. Vatandaşlara söz hakkı tanıma için organize edilen toplantıya sadece mahalle muhtarları katıldı.

Sarayönü Kaymakamlığı Toplantı Salonu nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Tarık Bahadır, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Jandarma Komutanı Tamer Göney, İlçe Emniyet Amiri İhsan Ertuğrul, Sarayönü Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abide İşçi ve muhtarlar katıldı.

Kaymakam Tarık Bahadır; mevsimlik işçilerin kayıt altına alınması ve yardıma muhtaç ailelerin tespiti konusunda jandarma ve güvenlik güçlerinin çalışma yapmasını istemesiyle başlayan toplantıda mahalle muhtarlarından mahallelerinde yaşanan sorunları dile getirmelerini istedi.

Toplantıda söz alan muhtarlardan İnli Mahallesi Muhtarı Kamil Akmaz, gübre kokularını gündeme getirdi. Hayvan gübrelerinin yaz aylarında sorun oluşturduğunu kaydeden Akmaz, “Gerek koku ve gerekse sinek pire ve haşerat konusunda sıkıntı yaratıyor. İlçe merkezlerinde yapılan hayvan yetiştiriciliği komşuları rahatsız ediyor. Bahçelere ya da sokaklara kadar taşıyor. Hayvancılık sadece köylerde yapılmıyor ilçe merkezinde ve Ladik Mahallesi nde yoğun bir hayvancılık söz konusu. Mandıraların ilçe merkezi dışında olması gerekir” dedi.

Konuyla alakalı söz alan Belediye Başkanı Nafiz Solak durum tespiti yaparken, İlçe Tarım ve Belediye olarak ortak bir uyarı yazı gönderilmesi ve yaptırım uygulanması kararı alındı.

Sırayla konuşan mahalle muhtarlarından Ertuğrul Muhtarı Şevket İnan mahalle yakınlarından bulunan tavuk çiftliğinin koku ve sinek oluşturduğunu, Başhüyük Mahallesi Muhtarı Mehmet Suat Malkondu elektrik ve su kesintilerinden dolayı MEDAŞ ile ilgili olan şikayetlerini, Özkent Mahallesi Muhtarı Faruk Çobanoğlu, Özkent-Gözlü TİM ve Özkent –Sarayönü arası yolun genişletilmesini,  mahalle bağlantı yollarının eksik olanların yapılması, bozuk olanların tamir edilmesi talebini dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken işlerle alakalı bilgilendirme yapan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak “Büyükşehir belediyesine internet üzerinden MUBİS Muhtarlık Bilgi Sistemine başvuru yapın. Mahalle ve köylerimizin Büyükşehir i ilgilendiren sorunları konusunda bizler de talepleri iletiyoruz. Ancak internet üzerinden şikayetlerin direkt olarak muhtarlar tarafından Büyükşehir e iletilmesi de çok önemli ve etkili olmaktadır. Bu imkanı hepiniz sürekli olarak değerlendirin” dedi.