Vatandaşlar çevre kirliliğinden şikayetçi

Vatandaşlar çevre kirliliğinden şikayetçi
Sarayönü'nde Batı İstasyon Mahallesinin Evcekaya mevkiine bakan son bölümünde ikamet eden vatandaşlar, bölgede oluşan çevre kirliliğinden şikayetçi.Hayvancılık faaliyetlerinden dolayı bölgede çok ciddi bir çevre kirliliği...

Sarayönü'nde Batı İstasyon Mahallesinin Evcekaya mevkiine bakan son bölümünde ikamet eden vatandaşlar, bölgede oluşan çevre kirliliğinden şikayetçi.

Hayvancılık faaliyetlerinden dolayı bölgede çok ciddi bir çevre kirliliği oluştuğunu anlatan vatandaşlar, yaptıkları açıklamada, "Buralarda uzun zamandır hayvancılık faaliyetleri yapılıyor. Ama son yıllarda çevre kirliliği hat safhaya ulaştı. Eskiden daha fazla hayvan bulunuyordu ama bu kadar çevre kirliliği olmuyordu. Şimdi hayvan sayısı az çevre kirliliği fazla. Herkes hayvan atıklarını evlerin dibine döküyor. İnsanlar çöpleri gelişi güzel bu alana atıyorlar. Perişan bir halde bulunuyor. Bakan, çeken, kontrol edip uyaranda yok. Bu şekilde göz yumulduğu için de hayvancılık yapanlar, istediğini istediği yere gelişi güzel dökebiliyor. Belediyemizin ve zabıtalarımızın buna artık dur demesi gerekiyor. Önümüz yaz olduğu için bu atıklar kokuya ve sineklere neden olacak. Bizim isteğimiz hayvancılıkla uğraşan kişilerin uyarılması. Geçmişte nasıl tertipli düzenli yapılıyorsa bu işler bugün de yapılabilir." ifadeleri kullandılar.