Vatandaşlara duyarlılık çağrısı

Vatandaşlara duyarlılık çağrısı
Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, ilçede huzur ve güvenlik ortamının en iyi şekilde sağlanabilmesi için vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu. Korkmaz, vatandaşların şüpheli durumlarda 112 acil durum hattına...

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, ilçede huzur ve güvenlik ortamının en iyi şekilde sağlanabilmesi için vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu. Korkmaz, vatandaşların şüpheli durumlarda 112 acil durum hattına ihbarda bulunması gerektiğinin çok önemli olduğunu söyledi. İhbarda bulunan kişilerin kimlik bilgilerinin alınmadığını ve kendilerinin ihbar eden hakkında bilgilendirilmediğini kaydeden Korkmaz, vatandaşların bu hususta kaygılanmasına gerek olmadığını ifade etti.

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, ilçede huzur ve güvenliğin en iyi şekilde sağlanabilmesi için vatandaşları duyarlılığa davet etti.

Korkmaz yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız şüpheli bir durumla karşılaştıklarında en basitinden geç saatlerde şüpheli şekilde gezinen yabancı bir araba ya da yabancı insanlar gördüklerinde bunu bize bildirebilirler. Daha önce ihbar hattı 155’ti ancak. Tüm numaralar 112 altında birleştirildiği için vatandaşlarımız bize ihbarını 112 üzerinden yapabilirler. Biz elimizden geldiği kadar denetim ve kontrolleri gerçekleştiriyoruz ancak her an ilçenin her yerinde olmamız mümkün değil.” dedi.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayından beri ilçede hırsızlık yaşanmadığını dile getiren Korkmaz, “vatandaşlarımızın da duyarlı davranmasıyla bu iyi durumu devam ettirebilir. Ayrıca uyuşturucuyla ciddi bir mücadelemiz var. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde uyuşturucu ticareti ve kullanımız en düşük seviyeye kadar çektik. Denetimler kapsamında 367 araç, 782 kişi kontrol ettik.” şeklinde konuştu.

Uygunsuz sigara satışı, metruk evlerin uygunsuz kullanılması, kamuya açık alanda alkol tüketimi gibi konularda da taviz göstermediklerini ifade eden Korkmaz, şunları söyledi: “Amacımız ihbarları yoğunlaştırmak. Şu ana kadar yürütülen birçok soruşturmanın yüzde 80’i polis çabası ile ortaya çıkarılan konular. Yasadışı, kanunsuz durumları bize ihbar etmek ispiyonculuk değildir. Halkımız kendi huzur ve güvenliği için bizi çalıştırsın. Vatandaşlarımız ihbarlarını 112’ye yapabilecekleri gibi 617 10 59, 0 505 318 42 94 numaralı telefonları da arayabilir.”