Vefa sosyal destek grubu çalışmalarını sürdürüyor

Vefa sosyal destek grubu çalışmalarını sürdürüyor
Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin başkanlığında koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde, vefa sosyal destek grubunun çalışmaları aralıksız devam ediyor.Sarayönü Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından...

Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin başkanlığında koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde, vefa sosyal destek grubunun çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Sarayönü Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılan açıklamada, tam kapanma sürecinde vefa grubu sosyal destek çalışmaları kapsamında 283 kişinin evde yaşlılık ve engelli aylıkları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gönderilen 1100 TL’lik sosyal yardım 20 kişilik ekip ve 6 grup halinde PTT tarafından gerçekleştirildi. 49 kişiye 1100 TL pandemi yardımı, 234 kişiye de yaşlı engelli aylığı olmak üzere bu yardımlar gerçekleştirildi.

Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmalarına değinen Kaymakam Zafer Şahin, Vefa Sosyal Destek Gruplarının çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının tam ve eksiksiz bir şekilde karşılanması amacıyla başta kolluk birimleri olmak üzere yeterli sayıda kamu görevlisi ekip ve araç görevlendirildiğini, vatandaşlar tarafından iletilen ihtiyaç ve taleplerin karşılıksız bırakılmadığını belirtti.

Özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden bildirdikleri vatandaşın alışveriş ihtiyacı, maaş çekilme talebi, elektrik su doğalgaz faturalarının ödenmesi gibi istekleri kabul edilerek, ayrıca sahada bulunan muhtarlarımız, imamlarımız vasıtasıyla Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından evlerine kadar ulaştırıldığı konusunda bilgi verildi.