Vefa ve Destek Grubu oluşturuldu

Vefa ve Destek Grubu oluşturuldu
Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, bakacak yakını bulunmayan 65 ve üzeri yaştaki yaşlı ve kronik hastaların ihtiyaçlarının zamanında karşılanmasına yönelik olarak devlet tarafından birçok tedbirin hayata geçirildiğini...

Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, bakacak yakını bulunmayan 65 ve üzeri yaştaki yaşlı ve kronik hastaların ihtiyaçlarının zamanında karşılanmasına yönelik olarak devlet tarafından birçok tedbirin hayata geçirildiğini belirterek, ilçe düzeyinde de “vefa ve destek grubu” oluşturulduğunu söyledi. Okay, vefa ve destek grubu ekiplerinin 24 saat aralıksız olarak 65 ve üzeri yaştaki yaşlı ve kronik hastaların ihtiyaçları için seferber olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yeni tip korona virüse karşı (Kovid-19) tedbir amacıyla 65 yaş ve üstü ile kronik hastalara yurt genelinde koruma adına sokağa çıkma yasağı getirildi.

Bu dönem içinde yaşlıların ve kronik hastaların sorun ve ihtiyaçlarının da devlet ve milletçe unutulmadığını belirten Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, “Yaşlılarımıza olan sorumluluklarımızı unutmayarak onların sokağa çıkamadığı dönemde bütün ihtiyaçlarını ve taleplerini evlerine kadar servis edebileceğimiz bir sistem oluşturduk. Bakacak bir evladı veya yakını bulunmayan yaşlılarımızın zorunlu ihtiyaçlarını, oluşturduğumuz bir birimle 24 saat aralıksız olarak karşılıyoruz. Bu sayede yaşlılarımızın hatırlarını da sorma fırsatını elde edeceğiz” dedi.

Okay, yaşlı ve kronik hastaların, ihtiyaç ve taleplerini iletebileceği 112, 155 ve 156 numaralı acil çağrı merkezinden Sarayönü Vefa ve Destek Grubu’na yönlendirileceklerini ifade etti.

Acil çağrı numaraları devrede

Sarayönü Vefa ve Destek Grubu’na yönlendirilen yaşlı ve kronik hastaların ihtiyaç ve taleplerinin alınarak bunların ivedilikle teslim edildiğini anlatan Okay, şunları söyledi:

“İhtiyaç ve taleplerini 112, 155 ve 156 Acil Çağrı Merkezine iletemeyecek durumda olan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik hastalarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için mahalle muhtarlarımızı bu kutsal göreve davet ettik. Mahalle muhtarlarımızın, bölgelerinde yalnız yaşayanları tespit ederek, sürekli bu vatandaş veya hastalarımızla iletişim içinde bulunması büyük önem arz ediyor. Yine imam hatip, müezzin kayyım ile diğer din görevlilerimiz de başta yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik hastalarımızı tespit ederek ihtiyaçlarının karşılanmasında veya idarelerimize iletmeleri konusunda hassasiyet göstermeleri hukuki ve vicdani vazifeleridir.”

Duyarlı olalım

Okay, açıklamasının devamında, “Yine apartman yönetici ve kapıcıların ya da müstakil evlerde oturan yaşlılarımız için komşularının da kimsesiz ve yalnız yaşayan ve iletişime geçemeyecek durumda olan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik hastalar konusunda tespitlerini idaremizle paylaşmalarını bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki, yaşlılarımıza ve kronik hastalarımıza sahip çıkmak, yaşlılarımızın üzerimizdeki emeklerini, haklarını ve olumlu etkilerinin yeniden ve bir daha hatırlanmasını sağlayacaktır. Yaşlıların değerinin ve öneminin toplumca özümlenmesini sağlamanın tam zamanıdır.” ifadelerini kullandı.