Wushu'da sevindiren başarı

Wushu'da sevindiren başarı
Sarayönü Belediyespor'u, Antalya'da düzenlenen Wushu Türkiye şampiyonasında temsil eden sporcular önemli bir başarıya imza attı. Minikler kategorisinde antrenör İsmail Erdem yönetiminde yarışan sporcular, 5 bronz madalya ve 1...

Sarayönü Belediyespor'u, Antalya'da düzenlenen Wushu Türkiye şampiyonasında temsil eden sporcular önemli bir başarıya imza attı. Minikler kategorisinde antrenör İsmail Erdem yönetiminde yarışan sporcular, 5 bronz madalya ve 1 gümüş madalya kazandı. Turnuvada ilk 3'e giren sporcuların, milli takım için değerlendirileceği öğrenildi. Bu başarıyı sağlayan Belinay Çetinkaya, Zehra İğraç ve Sümeyye Erden, milli takım değerlendirmesine girecek.

Sarayönü'nü Wushu Türkiye şampiyonasında temsil eden Sarayönü Belediyespor Wushu takımı, Antalya'da gerçekleştirilen turnuvada önemli başarılar imza attı. Sarayönü Belediyespor adına turnuvaya katılan Belinay Çetinkaya, Zehra İğraç ve Sümeyye Erden, şampiyonadan 2'şer madalya ile döndü.

Antrenör İsmail Erdem'in çalıştırdığı sporcular, 4-14 Şubat tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilen Şehit Muhammet Oğuz Kılınç Türkiye şampiyonasında minikler kategorisinde yarıştı. Turnuvada Zehra İğraç, uzun silah dalında gümüş madalya, 32 form dalında bronz madalya kazandı. Belinay Çetinkaya ise uzun silah ve kılıç dalında birer bronz madalya kazandı. Sümeyye Erden yine uzun silah ve kılıç dalında birer bronz madalya kazandı.

Dereceye giren bu üç öğrencinin de milli takım seçmeleri için değerlendirileceği öğrenildi. Turnuvanın ardından elde ettikleri başarı ile Sarayönü'ne dönen sporcular, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ı ziyaret ederek başarılarını paylaştı.

Sarayönü Belediyespor Wushu Antrenörü İsmail Erdem, sporcuların milli olduğu zaman üniversitelerin BESYO bölümüne sınavsız girebildiğini ve geri ödemesiz burstan yararlandığını söyledi. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında derece alan sporcuların ise sınavsız bir şekilde öğretmen olarak atanabildiğini anlatan Erdem, Wushu sporu hakkında bilgi verdi.

Wushu'nun bilimsel açıklamalara göre insanın ruhunu, bedenini ve zihnini aynı anda geliştirebilen tek spor dalı olduğunun altını çizen Erdem; "Wushu Çin Savunma Sanatı olan ve bünyesinde TAOLU (Jimnastik) ve SANDA (Kung-fu)'yu barındıran bir spor dalı.

Wushu, kelime anlamı olarak savaş sanatları olarak da bilinir. Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer kareografik hareketler ve uzak doğu felsefi Vu Şu adı altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. İnsan karakterinin geliştirilmesi iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır. Türkiye’de ve Sarayönü ilçemizde de Wushu sporuna karşı ilgi günden güne artmakta ve bu spor hızla yaygınlaşmakta.” diye konuştu.