Yağışlar beklentileri yükseltti

Yağışlar beklentileri yükseltti
Sarayönü'nde çiftçiler bereketli geçen bahar dönemiyle birlikte harmana umutla bakmaya başladı. Nisan ve Mayıs aylarında aralıklarla devam eden yağışlar, tarlalardaki hububat gelişimini istendiği şekilde olumlu etkiledi. Yağışların...

Sarayönü'nde çiftçiler bereketli geçen bahar dönemiyle birlikte harmana umutla bakmaya başladı. Nisan ve Mayıs aylarında aralıklarla devam eden yağışlar, tarlalardaki hububat gelişimini istendiği şekilde olumlu etkiledi. Yağışların dane doldurma zamanına kadar devam etmesi durumunda rekoltenin yüksek olması bekleniyor. Kalite noktasında ise birçok soru işareti bulunuyor.

Sarayönü'nde Nisan ve Mayıs aylarında etkili olan yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü. Çiftçiler aralıklarla yağan yağmurların verimi artıracağını düşünürken, açıklanan hububat fiyatlarıyla harman dönemine umutla bakıyor.

Konya'da en fazla tarım alanına sahip ilçelerden bir tanesi olan Sarayönü'nde çiftçiler rahat bir bahar dönemi geçiriyor. Ovada birçok bölgede hububat başak sökmeye başladı. Bahar dönemi içerisinde aralıklarla ilçede etkili olan yağış çiftçinin yüzünü güldürürken sulu tarımın olmayan yerlerde çiftçiler dane doldurma dönemine kadar yağışların devam etmesini ümitle bekliyor.

Gelişim çok güzel

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, bu yıl kış dönemi istenildiği şekilde bol yağışlı geçirdiklerini ancak ardından başlangıcında yağışların yetersiz olduğunu kaydetti.

Çiğdem, Nisan ayından itibaren etkili olan yağışların ekili alanlara büyük fayda sağladığını belirterek,Mayıs ayında da alınan yağışların çok önemli olduğunu söyledi.

Mahsullerin başağa bindiği dönemde güneşe ve suya büyük oranda ihtiyacı olduğunu belirten Çiğdem, şu ana kadar hububatın çok güzel bir gelişim kaydettiğini dile getirdi. Çiğdem özellikle nisan ayında yağış alan tarlaların üreticisini rahatlattığını belirterek, "Son bir buçuk aydır mevsim tam hububatın istediği şekilde gidiyor. Bu yıl hem çiftçilerimiz hem de tarlalar rahat bir nefes aldı. Çiftçilerimiz harmana bu yıl umutla bakabiliyor. Yağışların biraz daha devam etmesi büyük fayda sağlayacaktır." dedi.