Yağışlar çiftçiyi sevindirdi

Yağışlar çiftçiyi sevindirdi
Sarayönü'nde geçtiğimiz hafta içerisinde etkili olan güz yağmurları tarlalarını eken ve ekecek olan çiftçilerin yüzünü güldürdü. Çiftçiler tam da ihtiyaçlarının olduğu zamanda yağmurun geldiğini söyledi.Uzun süredir...

Sarayönü'nde geçtiğimiz hafta içerisinde etkili olan güz yağmurları tarlalarını eken ve ekecek olan çiftçilerin yüzünü güldürdü. Çiftçiler tam da ihtiyaçlarının olduğu zamanda yağmurun geldiğini söyledi.

Uzun süredir bekledikleri yağışa kavuştuklarını ifade eden çiftçiler, ''Atalarımız 'gökyüzü ağlamazsa yeryüzü gülmez' derlerdi. Birçok arkadaşımız ekimini yapmış, yağış bekliyordu. Tarlasını ekmeyen veya ekmeyecek olan çiftçiler için de bu yağmurlar teşvik oldu. Kış girmeden zamanında gelen yağış sevindirdi.'' dedi.

Çiftçiler, bugünlerde gelen yağışlarla birlikte tarlaların yeşile bürünmeye başlayacağını belirterek, yağışların rekolteye önemli ölçüde olumlu katkı yapacağını aktardı. Yağışla birlikte erken çimlenen tohumların, kışa güçlenerek gireceğini ve yaşanacak don olaylarından asgari düzeyde etkileneceğini vurgulayan çiftçiler, şunları kaydetti:

"Sonbaharda yağan yağış ilkbahar dönemi için umuttur. Bizim korkumuz da yağışların geç kalmasıydı ama korkulan olmadı. Cenab-ı Allah yüzümüze güldü. Bahar aylarına daha güçlü bir bitki ile gireceğiz. Yağışların daha da artmasını bekliyoruz."

Çiftçiler, yağışların devam etmesi durumunda 10 gün sonra tarlaların yeşile bürüneceğini sözlerine ekledi.