Yağışlar Ova’da kuraklık riskini azalttı

Yağışlar Ova’da kuraklık riskini azalttı
Kurak geçen kış mevsiminin ardından Türkiye genelindeki yağışlı hava hububat ambarı olarak nitelendirilen Konya Ovası’nda kuraklık stresinin azalttı.

Çiftçinin endişe ile beklediği yağışlar geçte olsa düşmeye başladı. Yağışlarla birlikte özellikle kıraç yerler alanlarda sapa kalkan hububatın stresten kurtuldu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerine arazilerde yapılan incelemelerde hububatın gelişiminin normal olduğu, bahar yağışları ile birlikte rekolte kaybının en aza indirilmesi beklendiğinin altı çizildi.

Sarayönü’nde kurak geçen kış mevsiminin ardından son dönemlerde yağışlarda artış yaşanmasıyla beraber çiftçiler harman dönemine umutla bakıyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, son yağışların ardından tarlaların durumu hakkında değerlendirmede bulundu.

Koçak yaptığı açıklamada, kış mevsiminin kurak geçmesine rağmen son dönem yağışlarının hububatın gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu belirterek “Kışın tarlaların yağışlarla yeterli miktarda su depo etmesi hububatın gelişimde çok önemli bir rol oynar. Toprağın suya doyması bahar döneminde gecikebilecek yağışlara tolerans sağlar. Bu da gelişim ve verim artışına direk etki eder. Bahar döneminde yağış devam etmesi en büyük arzumuz. Çiftçilerimize bol ve bereketli bir üretim sezonu diliyoruz.” şeklinde konuştu.