Yağmur aralıklarla devam edecek

Yağmur aralıklarla devam edecek
Sarayönü'nde bu yıl kar yağışına hasret kalan çiftçilerin gözü yağmurlarda. Şubat ayı olmasına rağmen sıcaklığın hissedilir derecede arttığı şu günlerde, çiftçiler don yaşanmasından korkuyor. Öte yandan Perşembe,...

Sarayönü'nde bu yıl kar yağışına hasret kalan çiftçilerin gözü yağmurlarda. Şubat ayı olmasına rağmen sıcaklığın hissedilir derecede arttığı şu günlerde, çiftçiler don yaşanmasından korkuyor. Öte yandan Perşembe, Cumartesi ve Pazartesi günleri yağmur yağışı bekleniyor.

Kısa vadede don yaşanması beklenmezken, gündüz sıcaklıkları 10 derece civarında seyredecek. Gece sıcaklıkları ise yine eksi derecelere çok fazla düşmeyecek. Mart ortalarına kadar bu şekilde gidecek olan havalar, Mart sonunda doğru daha da ısınacak.

Bu yıl çok fazla kar yağmasa da ara ara yağan az miktardaki yağmurlar ve hava sıcaklıklarının el verişli olması, tarlalarda işlerin yolunda gitmesini sağladı. Tarlalardan gelen güzel haberlerle sevinen çiftçilerin en büyük beklentisi Nisan ve Mayıs yağmurları. Nisan ve mayıs yağmurlarının istenen seviyede yağması durumunda çiftçiler bu yıl rekor bir verim elde edilebileceğini ifade ediyor.

Bahar yağışlarının kıt olması durumunda ise çiftçileri yine zor bir hasat mevsimi bekliyor.