"YAKIŞMIYOR!"

"YAKIŞMIYOR!"
Sarayönü'nde ticari hayat ve sosyal yaşam yönünde en önemli bölge olan çarşı bölgesinde, yıkılmaya yüz tutmuş metruk binalar ve çarpık olarak inşa edilmiş birçok işyeri, kötü bir görüntüye sebebiyet veriyor. Kötü...

Sarayönü'nde ticari hayat ve sosyal yaşam yönünde en önemli bölge olan çarşı bölgesinde, yıkılmaya yüz tutmuş metruk binalar ve çarpık olarak inşa edilmiş birçok işyeri, kötü bir görüntüye sebebiyet veriyor. Kötü görüntünün yanı sıra nitelikli işyeri açısından da büyük sıkıntı yaşanan ilçe çarşısında esnaflar, düzgün bir işyeri bulmakta güçlük çekiyor.

Yıkılmaya yüz tutan ve tehlike arz eden binalar için Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü Belediyesi, komisyon kurarak çalışma başlattı. Başlatılan çalışmanın memnuniyet verici olduğunu belirten Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, sağlam olan fakat kötü görüntüye sebebiyet veren işyerlerinin de revizyona alınması gerektiğini dile getirdi.

Dışarıdan ilçeye gelen birçok kişinin, genellikle ilk olarak çarşıyı gördüğünü belirten Koçaş, son dönemde ivme kazanan Sarayönü'nde, çarşı imajı güncellemesinin de öncelikli konular arasına alınması gerektiğini savundu. Modern görünümlü bir çarşının hem ilçenin çehresini güzelleştireceğini ifade eden Koçaş, hem de esnafların iş hacmine olumlu etki edeceğini dile getirdi.

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, Sarayönü'nün çehresi olan çarşı bölgesinde, özel bir çalışma yapılarak, kötü görüntüye sebebiyet veren işyerlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Sarayönü için çarşının çok önemli olduğunu kaydeden Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, yaptığı açıklamada, "Çarşımız, ilçemizin dışarıya açılan yüzü. Dışarıdan gelen bir misafir ilk olarak çarşımızı görüyor. Birçok insan çarşıda vakit geçiriyor ve işini burada hallediyor. Birçok kamu kurumu ve ticari işletme çarşıda bulunuyor. Bir anlamda çarşı bölgesi ilçemizin çehresi konumunda. Çarşı içerisinde kötü görüntüye sebebiyet veren ve yıkılmaya yüz tutmuş birçok metruk bina var. Kaymakamlık ve Belediyemizin yıkılmaya yüz tutmuş tehlike arz eden binalarla ilgili bir çalışması var. Yeni çıkan bir KHK ile tehlike arz eden binaların yıkılmasına imkan tanınıyor. Bu kapsamda durumu kötü olan binaların tespit edilerek yıkılması için komisyon oluşturuldu. Böyle bir çalışma var fakat ben bu kapsamın dışındaki binalardan da bahsediyorum. İşyeri sağlam olabilir ama kötü görüntü oluşturuyorsa buna da bir çözüm üretmemiz gerekiyor. İşyeri sahiplerinin ve esnaflarımızın da biraz fedakarlıkta bulunması ile çarşımızı çok güzel bir hale getirebiliriz. Gücü yeten işyeri sahipleri veya esnaflarımız, nitelikli olmayan işyerlerini yıktırıp daha kullanışlı ve güzel binalar yapabilirse veya gücü buna yetmeyenler cephe onarımı, kaplama veya makyaj ile restore edebilirse çok güzel bir çarşıya kavuşacağımıza inanıyorum." dedi.

"İşyeri sıkıntısı da çözülebilir"

Sarayönü'nün son dönemlerde güzel bir ivme kazandığını dile getiren Hasan Koçaş şöyle konuştu: "Yeni bir emniyet binası yapıldı. Hükümet konağı yanında yeni bir bina yapılarak zemininde nitelikli işyerleri oluşturuldu. Yen bir belediye binası yapılıyor. İstasyon civarında atıl olarak bekleyen iş hanı tamamlandı.

Kız meslek lisesinin bulunduğu alan şehir meydanı haline getirilecek. Bu kapsamda esnaflar ve işyeri sahipleri olarak çarşımızın çehresini değiştirerek bu gelişime katkıda bulunmalıyız. Bununla birlikte ilçemizde ciddi bir işyeri sıkıntısı var. Birçok esnaf sürekli olarak düzgün bir işyeri bulamamaktan şikayetçi.

Komisyon kararı ile yıkılacak binaların yerine yeni işyerleri yapılırsa, bu ilçemizdeki işyeri sıkıntısına da bir merhem olacaktır. Çarşımızın tamamı işyerinden oluşuyor ama nitelikli işyeri çok az. Dışarıdan bir misafirimiz geldiğinde çarşımızın iyi bir intiba bırakması çok önemli. Bunun yanı sıra nitelikli işyerleri esnaflarımızın çalışma düzenini ve müşteri potansiyelini de olumlu yönde etkileyecektir.

Müşteriler açısından bakıldığı zamanda insanlar her zaman işyerinin görünümüne ve niteliğine önem verir. İnsanlar daha modern ve güzel görünen işyerlerinden alışveriş yapmayı tercih eder. Gerekirse bu konuda esnaflarımızla bir istişare toplantısı yaparak bu konuyu masaya yatırabiliriz. İnanıyorum ki esnaflarımız da daha nitelikli işyerlerinde çalışmak ister."

Etiketler :