“Yanlış gübreleme verimi etkiledi”

“Yanlış gübreleme verimi etkiledi”
Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Danışmanlık Hizmet Birimi, arpa hasatlarının ardından verilerin netleşmeye başlamasıyla değerlendirmelerde bulundu.Danışmanlıktan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:“Bu...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Danışmanlık Hizmet Birimi, arpa hasatlarının ardından verilerin netleşmeye başlamasıyla değerlendirmelerde bulundu.

Danışmanlıktan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Bu yıl bölgemizde etkisini gösteren kuraklık sebebiyle hububat ekili alanlarda büyük zararlar oluştu. Bazı çiftçilerimizin tam kardeşlenme olmadan üst gübre atmaları kuraklığın etkisini daha belirgin bir şekilde göstermesine ve daha çabuk ekim alanlarında kurumaların yaşanmasına sebep verdi. Bunun yanında bitkiler su stresi yaşarken yabancı ot ile mücadele için atılan ilaçlar bitkileri daha fazla strese sokarak olumsuz etkilerini ortaya koydu.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Birimi olarak yukarı mahallede arpa hasadında çiftçilerimiz ziyarette bulunduk. Bu sene bazı anıza arpa ekim yerleri biçilemezken biçilen alanlarda verimler 50-100 kg arasında değişmekte, nadas alanlarında ise 150-200 kg arasında değiştirmektedir. Sulu arpa alanlarında ise 400-600 kg civarında olurken bölgelere göre verimde farklılıklar görülmektedir.

Hububat hasadı yapılacak tarlalarda hasat sahipleri çevreye zarar vermemek ve gereken yangın tehlikesine karşı gereken titizliği göstermeleri gerekmektedir. Çiftçilerimizin hasat yapacak olan biçerdöverlerde yangın tüpü ve yanlarında pulluk bulundurmaları oluşacak herhangi bir yangının önüne geçilmesi için önemlidir. Tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi dileriz.”