Yapılandırmada ödeme süresi uzatıldı

Yapılandırmada ödeme süresi uzatıldı
Sarayönü Belediyesi tarafından yapılandırılan kamuya yönelik borçların birinci taksit ödemesinin son ödeme günü uzatıldı. İlgili kanun kapsamında 1 Ekim olarak belirlenen tarih, 15 Ekim oldu.Vergi üzerine birçok vatandaşı...

Sarayönü Belediyesi tarafından yapılandırılan kamuya yönelik borçların birinci taksit ödemesinin son ödeme günü uzatıldı. İlgili kanun kapsamında 1 Ekim olarak belirlenen tarih, 15 Ekim oldu.

Vergi üzerine birçok vatandaşı ilgilendiren Cumhurbaşkanı Kararnamesi içerisinde yapılandırılmış vergi borcunun uzatıldığı açıklandı. Sarayönü Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "11/05/2018 tarihli ve 1743 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında 01/10/2018 (30/09/2018 tarihi Pazar gününe rastladığından) tarihine kadar ödenmesi gereken ilk taksit ödeme süresi 15/10/2018 tarihine (bu tarih dâhil) kadar uzatılmıştır." denildi.

Peşin ödemede indirim yapılacak

Kanun kapsamında yapılandırılan alacakların 15 Ekim mesai bitimine kadar peşin ödenmesi halinde, hesaplanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) tutarından yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından da yüzde 25 indirim yapılacak, ayrıca katsayı uygulanmayacak. Yapılandırmadan yararlanabilmek için ilk iki taksitin tam ve süresinde ödenmesi gerekiyor. Zamanında ödeme yapmayan mükellefler, yapılandırma hakkını kaybedecek.