Yaş statüsü kulüpleri yaktı

Yaş statüsü kulüpleri yaktı
TFF Amatör İşler Kurulu Başkanlığı’nın BAL ve amatör liglerde statü değişikliği sonrası kulüpler ayağa kalktı. Yabancı oyuncu sayısı bire indirilirken, 1990 ve üzeri doğumlu oyuncular, yaşı büyük oyuncu kategorisine...

TFF Amatör İşler Kurulu Başkanlığı’nın BAL ve amatör liglerde statü değişikliği sonrası kulüpler ayağa kalktı. Yabancı oyuncu sayısı bire indirilirken, 1990 ve üzeri doğumlu oyuncular, yaşı büyük oyuncu kategorisine alındı.

Birçok kulüp geçtiğimiz yılın statüsüne göre transferlerini gerçekleştirerek sezonu açmaya hazırlanırken, TFF Amatör İşler Kurulu Başkanlığı’ndan gelen haber tüm kulüplerin başını yaktı. Transfer tercihini tecrübeli oyunculardan yana kullanan birçok takımda, belirlenen kontenjandan daha çok yaşı büyük oyuncu bulunduğu için hesaplar karıştı. Kontenjan oyuncularının çok olduğu takımlarda iç karışıklık yaşanırken, kulüpler hangi oyuncularla yolları ayırıp, yerine kimleri transfer edeceğini şaşırdı. Bir çok kulüp, transferlerin yapıldığı, sezon programlarının planlandığı bir dönemde yapılan bu değişikliklerin kendilerini olumsuz etkileyeceklerini belirterek, açıklanan statüye tepki gösterdi.

BAL ve Amatör Liglerde oynayacak olan yabancı futbolcu sayıları ve 28 yaşında 5 futbolcu kadroya yazma kararı ile ilgili bir çok kulüp ve taraftar gurupları sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. Bu kararın yanlış olduğunu savunan kulüpler ve taraftarları statünün yeniden düzenlenmesini istiyor.

Bal statüsü ne diyor?

TFF Amatör İşler Kurulu Başkanlığı’nın kısa bir süre önce açıkladığı statüde şu kararlar alınmıştı; 2018-2019 sezonunda BAL ve Yerel lig takımlarında oynamasına izin verilen 2001 ve daha büyük doğumlu 2 (iki) yabancı futbolcu sayısı ise 1'e(bir) indirildi. 2002 ve daha küçük doğumlu yabancı futbolcu sayısının ise 2 (iki) olarak devam etmesi kararlaştırıldı. 2018 - 2019 sezonunda BAL ve Yerel Lig takımlarında 1990 doğumlu ve daha büyük futbolcular, 'yaşı büyük futbolcu' statüsünde oynayabilecek ve 18 kişilik müsabaka isim listesinde yaşı büyük en fazla 5 (beş) futbolcu yer alabilecek.

Sarayönü'ne vurmadı

Transfer döneminde ince eleyip sık dokuyan ve aceleci davranmayan Sarayönü Belediyespor, statünün açıklanmasının ardından sıkıntı yaşamayan ender kulüplerden oldu. Kadrosunda genç ve yetenekli oyunculara ağırlık veren ve ağabeylik yapacak oyuncuları belirli mevkilere alan Sarayönü Belediyespor, bu stratejisinin meyvesini aldı.