Yasağa uymayan yaşlılara ceza kesildi

Yasağa uymayan yaşlılara ceza kesildi
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaları sınırlandırıldı. Sarayönü’nde yasağa rağmen sokağa çıkan yaşlı vatandaşlara ceza kesildi....

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaları sınırlandırıldı. Sarayönü’nde yasağa rağmen sokağa çıkan yaşlı vatandaşlara ceza kesildi. Uyarıya uymayan 65 yaş üstü 9 yaşlı vatandaşa idari para cezası işlemi uygulandı.

Sarayönü’nde yasağa uymayan bazı yaşlıların sokağa çıktığı görüldü. Yasağa uymayan yaşlılar ilk etapta Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından uyarıldı. Uyarıya uymayan 65 yaş üstü 9 yaşlı vatandaşa idari para cezası işlemi uygulandı.

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği ekipleri ilçede devriyelerini arttırdı.  Ekipler, sokak ve parklarda yaşlı vatandaş bulunup bulunmadığını kontrol etti. Sarayönü polisi sokaklarda gelen ihbarları değerlendirerek yaşlıların eve gitmesine yardımcı oldu.

Hapis cezası bile var

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği’nden edinilen bilgiye göre, 65 yaş ve üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarla alışveriş yapan esnafların da sorum olacağını ve bu alışverişlerin tespiti durumunda esnaflara da ceza kesileceği belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı konusunda 65 yaş ve üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara asla taviz gösterilmeyeceği, yasağın ısrarla ihlali durumunda, Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem yapılabileceği öğrenildi.