Yasak öncesi alışveriş yoğunluğu

Yasak öncesi alışveriş yoğunluğu
Sarayönü’nde dört günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde birçok vatandaş, Ramazan alışverişini yaparak çarşı ve pazarda yoğunluğa neden oldu.Koronavirüs tedbirleri kapsamında 23- 24- 25- 26 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma...

Sarayönü’nde dört günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde birçok vatandaş, Ramazan alışverişini yaparak çarşı ve pazarda yoğunluğa neden oldu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 23- 24- 25- 26 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanan Sarayönü’nde yasak öncesi birçok vatandaş, Ramazan alışverişini yaptı. Özellikle marketler, pazar, kasaplar ve şarküterilerde yoğunluk yaşanırken, alışveriş yapanlar zaman zaman sosyal mesafe kuralına uymadı. Alışveriş sırasında kimisi maske takarken kimisi ise takmadı.

Ramazanın başlayacak olması nedeniyle 21 Nisan Salı ve 22 Nisan Çarşamba günleri market ve bakkalların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri de marketler ve bakkallar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterdi.

Ramazan ayı genelgesi

Ramazan ayı için hazırlanan genelgeye göre corona virüs salgını nedeniyle bu yıl ramazan ayında vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek.

Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyruklarının oluşturacağı yoğunluk nedeniyle fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel siparişler, iftardan 2 saat önce sonlandırılacak. Ayrıca, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek fahiş fiyat uygulaması yapan firma ve işletmelere yönelik denetimler arttırılacak. Gerekli adli ve idari işlemler ivedilikle yapılacak.