Yasaklara uymayanlara ceza

Yasaklara uymayanlara ceza
Sarayönü'nde 11 Ağustos 2019 tarihinde idrak edilecek Kurban Bayramı öncesinde, İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu toplanarak, dini hükümlere ve sağlık şartlarına uygun bir şekilde kurban kesimlerinin yapılması için alınan kararları...

Sarayönü'nde 11 Ağustos 2019 tarihinde idrak edilecek Kurban Bayramı öncesinde, İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu toplanarak, dini hükümlere ve sağlık şartlarına uygun bir şekilde kurban kesimlerinin yapılması için alınan kararları açıkladı.

Komisyonda, mevsim itibariyle, kesim yerlerinin üstlerinin kapalı olması, kurban kesim yerlerinde çocukların bulunmaması, çevre temizliği ve hijyene uyulması konularını görüşüldü.

Komisyonun aldığı karar uyarınca, bayram boyuna, caddelere, sokaklara, meydanlara, parklara kurban atıkları atılmayacak. Park, bahçe, cadde, sokak ve bina önlerinde kesim yapanların ve kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 287 TL, Kurban kesim yerlerinde gerekli yasalara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa verilen tesislere 72 bin 197 TL, konutlarda ise 1794 TL cezai işlem uygulanmasına karar verildi.

Kurban alım satımları Sarayönü Belediyesi’nin belirlediği Konar yolu üzerinde bulunan hayvan pazarında gerçekleştirilecek.