"Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi" açılış töreni yapıldı

"Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi" açılış töreni yapıldı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 60 yaş ve üzeri bireylerin eğitim göreceği "Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi" açılış töreni gerçekleştirildi

KMÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafında hayata geçirilen program çerçevesinde 60 yaş ve üzeri bireyler 8 hafta boyunca sağlık, beslenme, spor, sanat, tarih, ekonomi, iletişim, teknoloji gibi konularda eğitim görecek.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda düzenlenen açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, tüm dünyada ve Türkiye'de yaşlı nüfusun hızla arttığını ifade etti.

Toplumda her yaştan bireyin sağlıklı ve kaliteli bir yaşama sahip olması ve bunun güven altına alınması gerektiğini belirten Gavgalı, şunları kaydetti:

"12. Kalkınma Planında aile içi ve kuşaklar arası ilişkilerin güçlendirilmesi sağlayacak projelerin uygulanması hedeflenmektedir. Planda ayrıca yaşlanmış bireylere yönelik eğitim ve yaşam boyu öğrenme olanaklarının geliştirilmesini hedefleyen üniversite programlarının arttırılmasının önemi vurgulanmaktadır. Biz de üniversitede olarak sürece katkı sunabilmek için 60 yaş üstü yaşam boyu öğrenme akademisini sizlere sunuyoruz. Katılım gösteren herkese başarılar diliyorum."

KMÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sefa Usta ise alanında uzman 38 akademik personel tarafından yaklaşık 30 öğrenciye eğitim verileceğini aktardı.

Konuşmaların ardından gazeteci, yazar Ahmet Tek tarafından ilk ders işlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı