YAŞAM HER YAŞTA PAYLAŞILMASI GEREKEN YÜKÜYLE GELİYOR

İyileştiren, iyi gelen sevgiye ihtiyacı var insanın.

Hatalarınla kabul eden, korkularınla bilen, sorgusuz,  koşulsuz, bencilce olmayan, onaylamasa da kabul eden, bir yumuşaklıkta iyileştiren iyi gelen sevgilere ihtiyacı var insanın.

Düşüncesi bile gülümseten, yaralarını saran, beceriksiz taraflarını görmeyen, sevgilere ihtiyacı var insanın. Tatlı bir uykudan uyanıp, yaşamın kalitesiyle buluşmalıyız. Yaşamın stresi yerine, güzelliklerine ve keyfine odaklanmak günü keyifli kılıyor.

Özlediğimiz birileri vardır. Yüreğimize sözümüz geçmez. Özleyen ve özlenen herkese selâm olsun. Sevdiğimiz kadar affediyoruz. Yağmur durur, gönüldeki fırtına durmaz. Gül kurur, yürekteki sevgi kurumaz.

Her şey unutulur, sevilen asla unutulmaz. Hissettiklerimiz büyür, taşar... Bazen öfke, kahkaha, gözyaşı, şiir dizesi, bazen de hiç kimsenin okuyamayacağı bir hikaye... Kırılınca susmayı, sevince tebessüm etmeyi, yalnız kalınca dua etmeyi iyi biliriz.

SEVGİDİR insanı insan yapan. Tutkulu, açık ve bir o kadar da içten olursa, gönülden olduğu aşikârdır. Yaşama bağlayan, dost ve candan arkadaş kazandıran, her şeyi ziyadesiyle hak eden, hak ettiğinle mutluluğu katlayabilen güzel insanlara selâm olsun. Sevgiyle bir adım gelene, üç adım atmaya çalışılır.

Paylaşılır, külfete katlanmaktan kaçınılmaz. Bunlar insana doyumsuz haz verir. Güvendiğimizle yola devam etmek isteriz. Sevmek, sevilmek, sevgiye saygı duymak, mükemmel bir duygu.

Güven her şeyin üzerinde ve her şeyi üzerine bina etmek için, bir temel ögedir. Sarsmamak gerek. Hangi yaşta olursak olalım, sarılmaya ihtiyacımız var. Kelimeler her zaman yeterli gelmez. Bazen tek bir dokunuş, sevgiyle bakış bin kelimeden daha anlamlı.

Kötü günlerin de iyi tarafları var. İnsanları tanırsın, özellikle yanında sandıklarını. SEVMEK dua etmektir. Kimseler duymadan, bilmeden sessizce.

YÜREĞİMDE ve dualarımda olan tüm sevdiklerime selâm olsun. Gönül gözü ile bakan özü görürmüş. Umut ettiğimiz her güzellik karşımızda olsun. Açılmasını beklediğimiz tüm kapılar, sağlık, huzur ve mutluluğa açılsın.

Ülke üretimine katkıda bulunan, emekleriyle yaşamımıza değer katan, tüm emekçilerimizin, 1. Mayıs. Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Emek değerdir. Emek veren de her zaman değerlidir.

1 Mayıs onurlu bir bakış, görkemli bir direniştir. Bölüşmeyi bileceğimiz, hak hukuk ve adaletin, tüm insanlığı kapsayacağı, daha nice 1 Mayıslara...

Yaşamın neler getireceği, neleri götüreceği hiç belli olmuyor. Nefesimizin, elimizdekilerin, sevdiklerimizin değerini bilmeliyiz. Hiçbir şey, umudun, ulaşamayacağı kadar, uzak olmamalı.

Yaşam bir umut. Her şey birbirine bağlı. Olumlu düşünüp, adımları sevgiyle atmalı. Gülümseyip, iyi söz söylemeli. DUA et diyen dosta dualar feda olsun. Güzel olsun hep güzellikler olsun...

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17