Yatırımcının gözü Sarayönü'nde

Yatırımcının gözü Sarayönü'nde
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçenin tarım ve hayvancılığın yanı sıra; sanayi sektöründe de ciddi bir atılımın içine gireceğini söyledi. İlçenin uydu kent olmasını istediklerini dile getiren Solak, "Vaatlerimizin...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçenin tarım ve hayvancılığın yanı sıra; sanayi sektöründe de ciddi bir atılımın içine gireceğini söyledi. İlçenin uydu kent olmasını istediklerini dile getiren Solak, "Vaatlerimizin hepsini gerçekleştirdik. Konya'nın yükünün azalması için ilçemizin uydu kent olmasını talep ediyoruz. Bunu hak ediyoruz. Konya'ya çok yakınız. Ham madde yolu üzerindeyiz. Üretimimiz de arttı." dedi.

Kendi enerjimizi üreteceğiz

Belediyelerin çalışması imkân ve projelere bağlıdır. Çevre Bakanlığı'ndan 3 tane büyük araç hibe aldık. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan 4 trilyonun üzerinde destek aldık. Belediyeler Birliği'nden de hibe aldık. Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA)'dan aydınlatma ile ilgili hibe aldık. 1 yıla yakın süredir sokak aydınlatmalarını belediyeler kendi bütçesinden ödüyor. Ciddi bir külfet oluşturdu. Bunun önüne geçmek için lisanssız güneş enerjisi projesi hazırlattırdık. Kendi enerjimizi artık kendimiz üreteceğiz. 26 mahallemiz var. Sarayönü, birçok etnik grubun bir arada yaşadığı bir ilçe. En huzurlu ilçeler arasında yer alıyoruz. Bütün yatırımlardan önce ilk yatırımı insanlarımıza yaptık. Birlikteliğimize önem verdik.

Vaatlerimizi gerçekleştirdik

Büyükşehir ile ilçe belediyesi arasında bir fark gözetmiyoruz. Bütünün bir parçasıyız ve birlikte hareket ediyoruz. Gücümüzü birlikteliğimizden alıyoruz. Pazar yerimiz kapatıldı. Şehir Konağı yapıldı. 150 bin nüfusa hizmet edebilecek belediye hizmet binamızı yapıyoruz. Şuan da kaba inşaatı bitmek üzere. Kalkınma Bakanlığı'na bir proje sunduk. Çok amaçlı salon için destek aldık. Sarayönü'ne güzel ve geniş bir düğün salonu kazandırılıyor. Göreve gelmeden önce verdiğimiz bütün vaatleri yerine getirdik. Doğalgaz sözümüzden bir tanesiydi. İlçe doğalgaz ile buluşturuldu.

İlçe uydu kent olmalı

Tarım, hayvancılık ve sanayi çalışmaları; koordineli bir şekilde devam ettiriliyor. Hedefimiz Sarayönü'nün uydu kent olmasıdır. Bilindiği gibi Konya'nın trafiği çok sıkıştı. 5-6 Organize Sanayi Bölgesi (OSB), şehir merkezinin içinde yer alıyor, Yakın ilçeler yani; Sarayönü, Altınekin, Çumra hatta Kadınhanı; uydu kentine dönüştürülmelidir. Bu dönüşüm ile hem Konya'nın yükü azalır hem de saydığım ilçelere göçler başlar. Taşralar güçlenir. Çok şükür özellikle son 2 yıldır ilçemiz ciddi bir şekilde göç vermedi.

100'ün üzerinde talep var

Göreve geldiğimiz zaman OSB için bir raporlama yaptık. Bu raporlama, gerçekten çok ciddi ve yorucu bir çalışma oldu. Yaklaşık bin sayfadan oluştu. İlçenin bütün özelliklerini hesaba katarak raporu hazırladık. OSB Genel Müdürlüğü tarafından raporumuz örnek olarak seçildi. Müracaatlarımızı yaptık. Yer seçimi için ilgililer gelip, belirlenen alanımızı inceledi. Tamamı olumlu görüş bildirdi. Önümüzdeki yıl inşallah OSB'yi ilan etmiş olacağız. İlanın ardından OSB Müdürlüğü kurulacak. Heyet oluşturulacak. 100'ün üzerinde Konyalı iş adamımızdan kapasite raporu ve ilçede yatırım yapmak istediklerine dair yazılar aldık. Bizim kuracağımız OSB, demir yolunun ve doğalğaz hattının hemen yanında. Sarayönü ve Ladik arasındaki yol duble yol olacak. Proje onaylandı. Önümüzdeki yıl yaz ayının başında çalışmalar başlatılacak. Ladik kavşağına transit üst geçit yapılacak.

İhtiyaç sahiplerine uzanan el oluyoruz

Göreve geldikten sonra dersliklerin ve yüzme havuzunun içinde olduğu bir bina inşa ettik. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaz aylarında kurslar açıyoruz. 650 çocuğumuz hem kurstan yararlanıyor hem de değerler eğitimi alıyor. Kış döneminde de Halk Eğitim ve KOMEK ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımız var. İlçemizde 2 tane yüzme havuzu bulunmakta. Öksüz, yetim ve parçalanmış aile çocukları için her yıl düzenli olarak ayakkabı ve kaban desteğimizi sürdürüyoruz.

Yeni otogar ilçe girişine yapılmalı

Mevcut otogar, bizim imarımızda yer alan otogar değil. Ulaşım Büyükşehir'e ait. Belediye ile görüşmelerimiz sürüyor. Otogarın ilçe girişine alınmasını daha isabetli bir karar olarak görüyoruz. Çünkü ilçe, Saraç Mahallesi'ne doğru gelişiyor. 3. Etap TOKİ yapılıyor. 204 birinci etap, 283 konut ise 2. etaptı. 3 etap da ise 900 konut yer alacak. Önümüzdeki yaz bitecek. Talep fazla üstelik konutların tamamı da satıldı. Ladik'te 2. etap ihale günü 12 Aralık olarak belirlendi. 816 konut yapılacak. Kurşunlu'da birinci etap olarak 78 konut inşa edilecek. Aslında bu da kentsel dönüşümün bir parçası. İlçe binalarını daha nitelikli bir yapıya kavuşturuyoruz. Bunları yaparken, doğanın tabiatına aykırı olabilecek bütün kararlardan uzak kalıyoruz. Doğalgazın ilçeye gelmesi, bahçeli evlerin de kıymetini hayli artırdı. İlçenin gelişimi çok daha farklı olacak.