"Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir"

"Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir"
Yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla, Sarayönü’nde "Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir" etkinliği düzenlendi.İçişleri Bakanlığının...

Yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla, Sarayönü’nde "Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir" etkinliği düzenlendi.

İçişleri Bakanlığının "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında ilçemizde de kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine kırmızı çizgiler çizildi. Etkinlikte Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin ve Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaya geçidinin orta çizgisi şeridini fırça ile kırmızıya boyadı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen 'Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' uygulamasına Sarayönü’nde de gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde Salı günü gerçekleştirilen, "Kırmızı çizgimizi çekiyoruz" farkındalık etkinliği öncesi polis ve jandarma ekipleri yaya geçişlerinin yoğun olduğu yerler ile okul önlerindeki yaya geçitlerinde kırmızı çizgi işlemi yaptı.

Salı günü Otogar ve Merkez İlkokulu önünde düzenlenen"30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" etkinliğine Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Yazı İşleri müdürü Abide İşçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlça Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Sabırlı, Kütüphane Müdürü Mevlüt Akar, milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile emniyet ve jandarma ekipleri katıldı.

Etkinliğin başlangıcında öğrencilere el broşürleri ve kurallara uymayanların uyarılması amacıyla kırmızı düdükler dağıtıldı.

Daha sonra Kaymakam Zafer Şahin ve Belediye Başkanı Nafiz Solak tarafından yaya geçidinin orta çizgisi kırmızıya boyandı.

Kaymakam Şahin etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, insanların hayat haklarının korunması bakımından güvenli trafik uygulamasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Trafik güvenliğinin insan hayatı açısından çok önemli olduğunu belirten Şahin; “Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ diyoruz. İnşallah bu tür proje ve uygulamalarla yaya ile sürücü güvenliğini hep birlikte arttıracağız. Araç sürücülerimizin yaya geçitlerinde daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Zira trafikte yaşanan her türlü olumsuz durum, hepimizin canını yakmaktadır. Bu anlamda yayalara yol verelim, trafik kurallarına uyalım. Bir vatandaşımızın trafik kazasında hayatını kaybetmesi veya zarar görmesini istemiyoruz.

Bu sene özellikle yayalara öncelik verilmesi noktasında hassasiyet oluşturulması için İçişleri Bakanlığımızın önemli çalışmaları var. Bunu da hep beraber icra ediyoruz. Temennimiz can kayıplarının olmaması." ifadelerini kullandı.