Yaya üstgeçidi protokolü imzalandı

Yaya üstgeçidi protokolü imzalandı
Sarayönü'nde Saraç mahallesine yaptırılan düğün salonuna ulaşımı sağlamak amacıyla demiryoluna yaptırılacak yaya üst geçidi projesi için ihalenin tamamlanmasının ardından Sarayönü Belediyesi ile TCDD 7. Bölge Müdürlüğü...

Sarayönü'nde Saraç mahallesine yaptırılan düğün salonuna ulaşımı sağlamak amacıyla demiryoluna yaptırılacak yaya üst geçidi projesi için ihalenin tamamlanmasının ardından Sarayönü Belediyesi ile TCDD 7. Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İlçemizin önemli değerlerinden olan Devlet Demiryolları özellikle son yıllarda artan tren trafiği ile oldukça önem kazanmıştır. İlçemizin yeni cazibe merkezi olan saraç mahallesi, demiryolu ile ayrılan ve tren geçişleriyle ulaşımı güç hale gelen bir bölge konumundadır. Belediyemizin Devlet Demiryolları ile özellikle TCDD 7. Bölge Müdürlüğü ile ikili ilişkilerinin iyi olması pek çok projenin hayata geçmesini kolaylaştırmaktadır." dedi.

Modern yaya üst geçidinin bir yıl içerisinde tamamlanacağını kaydeden Solak, "Saraç mahallesinde yapımı devam eden kültür merkezi ve düğün salonu projemizi hedef alan bir yaya üst geçici projesini hayata geçireceğiz. 18 Temmuz'da ihale edilen proje ile ilçemize bir adet demiryolu yaya üst geçidi yapılacak. Yaya üst geçidi asansör sistemi bulunan, engelli kullanımına uygun modern bir görüntüye sahip olacak. Yaklaşık 300 günde tamamlanması hedeflenen projenin maliyeti ise 837 bin 410 TL. ihalenin tamamlanmasının ardından çalışmalarla ilgili belediyemiz ile  TCDD 7. Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Önümüzdeki günlerde yer teslimi gerçekleştirilerek çalışmalara başlanacağını öngörmekteyiz." şeklinde konuştu.