Yaz meyveleri ucuzladı

Yaz meyveleri ucuzladı
Yaz mevsiminin yaklaşması ile beraber hem göze hem de mideye hitap eden yaz meyveleri de tezgahlarda yerini almaya başladı. Çilek, erik, kayısı, yeni dünya gibi meyveler tezgahları süslemeye başlarken, fiyatların önceki yıllara...

Yaz mevsiminin yaklaşması ile beraber hem göze hem de mideye hitap eden yaz meyveleri de tezgahlarda yerini almaya başladı. Çilek, erik, kayısı, yeni dünya gibi meyveler tezgahları süslemeye başlarken, fiyatların önceki yıllara göre pahalılığı ise vatandaşların tepki göstermesine neden oldu.

Nisan ayının başında tezgahları süslemeye başlayan erik, Antalya bölgesinde kilosu 1000 TL’den alıcı bulurken, havaların ısınması ve ürün bolluğunun artması ile birlikte kilosu 25 TL’ye kadar düştü.

Geçtiğimiz haftalarda soğuk hava dalgaları pazar tezgâhlarını da etkilemiş, meyve fiyatlarını arttırmıştı. Isınmaya başlayan havalar beraber meyve fiyatları da ucuzladı. Kayısı, çilek, erik, yeni dünya gibi meyveler Pazar tezgâhlarını süslerken, vatandaşlara göre ise fiyatlar hala el yakıyor.

Yaz mevsiminde vatandaşların vazgeçilmez meyvelerinden olan çilek 20 TL’ye alıcı bulurken, papaz eriğin kilosu ise 20 TL’den satılıyor. Nektar 25 TL, yenidünya ise 25 TL’den müşteriler ile buluşuyor.

Cuma günleri kurulan halk pazarında satış yapan pazarcı esnaflardan Yücel Ertunç havalar ısındıkça fiyatların daha da ucuzlayacağını belirterek “Fiyatlar daha da ucuzlayacak, şu anda meyveler taze ve mevsiminde çıktığı için meyvelere oldukça yoğun bir talep var. Fiyatları ucuzladıkça vatandaş daha çok rağbet gösterecek. Özellikle çileğin fiyatı düştükçe vatandaş daha çok talep gösteriyor” dedi.

(Mehmet AKYILDIZ)

Etiketler :