Yaz meyvelerinin fiyatları düşmüyor

Yaz meyvelerinin fiyatları düşmüyor
Pazar esnafları yaşanan kuraklık ve mevsim değişikliğinin sebze ve meyve fiyatlarına da olumsuz yansıdığını söyledi.Tezgahlarda ki ürünün il dışından gelen ürünler olduğunu belirten esnaflar, “Şu an Bursa, Antalya ve...

Pazar esnafları yaşanan kuraklık ve mevsim değişikliğinin sebze ve meyve fiyatlarına da olumsuz yansıdığını söyledi.

Tezgahlarda ki ürünün il dışından gelen ürünler olduğunu belirten esnaflar, “Şu an Bursa, Antalya ve çevresinden gelen ürünler satılıyor. Konya’da henüz sebzeler çıkmadı. Ancak bu sene yaşanan don olayları ve kuraklık yüzünden sebze meyve fiyatlarında düşüş beklemiyoruz.” dedi.

 

Fiyatlar çok değişiklik gösterecek

Pazar esnaflarından Yunus Demirkaya, “Pandemi ve kuraklıktan dolayı bazı meyvelerin hasatları azaldı. Örnek verecek olursak; kayısı fiyatları geçen yıllara göre oldukça yükseldi. Yerli kayısı şu an neredeyse yok denilecek kadar az. Bundan dolayı şu anda kayısı 10- 15 TL arasında tezgahlarda satılıyor. Şeftali 8, Kiraz 8, Üzüm 7, Armut 15, Elma 6 lira.” dedi.

Demirkaya şöyle devam etti: “Bu sene meyve fiyatlarında, geçen yıllara göre bir fiyat artışı bekliyoruz. Son zamanlar da manav ve marketlerde bir artış var, artık her sokakta bir market ya da bir manavla karşılaşıyoruz. Bu da pazardaki satışlarda bir azalmaya neden oluyor dolayısı bizim de işlerimizde bir düşüş yaşanıyor.”

Mevsim değişikliği fiyatları etkilyor

Halde ki fiyatların değişiklik gösterdiğini ifade eden Bekir Erol, şunları kaydetti:

“Sebze meyve fiyatları şu an da normal diyebiliriz şu an bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Aydın Antalya, Mersinden aldığımız ürünler bitmek üzere Konya’mızda yetişen yerli ürünler, yaşadığımız mevsim değişikliği ve kuraklıktan dolayı tam manasıyla çıkmadı. Bundan dolayı fiyatlarda bir artış yaşanacak. Ancak şu an için net bir şey söylememiz doğru olmaz.