Yeni bir vergi daha geliyor!

Yeni bir vergi daha geliyor!
Hükümetin Ramazan Bayramı’ndan sonra Meclis’e sunmak üzere yeni bir vergi üzerinde çalıştığı bildirildi. Peki hayatımıza girecek yeni vergi kimleri etkileyecek? İşe detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün yaptığı açıklamada vergi konusunda bir sürpriz olmayacağını belirterek, vergi oranlarında bir artış yapılmayacağını, orta vadeli programda ne yazıyorsa onu uygulayacaklarını açıklamıştı.

Bakan Şimşek’in bu açıklamasından bir gün sonra iktidarın yeni bir vergi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler yeni vergiyle ilgili yasa teklifini Ramazan Bayramı sonrasında vereceklerini söyledi.
Kripto varlıklara ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yürütülen çalışmaların tamamlandığını ifade eden Güler, yasa teklifi hazırlıklarını başlattıklarını kaydetti.

BAYRAMDAN SONRA MECLİS’E SUNULACAK
Güler, AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve bu alanda uzmanlığı olan milletvekilleri ile çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Ramazan Bayramı sonrası çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini bildiren Güler, ardından kripto varlıklara ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığına sunacaklarını açıkladı.

Üzerinde çalışılan düzenlemeyle, uluslararası uygulamalara benzer şekilde Türkiye'de kripto varlıklarla işlem yapan tarafların risklerinin azaltılmasının sağlanması hedefleniyor.

KRİPTO VARLIKLAR İLE İLGİLİ DÜZENLEME
Kripto varlıkları geniş anlamda tanımlayacak düzenlemeyle, kripto varlık alım satım platformlarına Sermaye Piyasası Kurulu tarafından lisans verilmesi; finansal kuruluşlara benzer şekilde asgari faaliyet şartları zorunluluğu getirilmesi planlanıyor.

Kripto varlıklarla ilgili düzenlemenin yasalaşması ve kripto varlık hizmet sağlayıcıların lisanslanmaya başlanmasıyla, Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) 15 No'lu teknik standardı kapsamında getirilen eleştirilerin bertaraf edilmesi ve Türkiye'nin "kısmi uyumlu" kategorisinden çıkması öngörülüyor.
Avrupa Parlamentosu önceki yıl vergi alınmasına yönelik kararı onaylamıştı. Almanya'da 600 euronun üzerindeki kazançlara vergi alınırken, İsveç de kripto vergisi kapsamında yüzde 30 kesinti yapıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ