Yeni yapılacak binalara otopark zorunluluğu!

Yeni yapılacak binalara otopark zorunluluğu!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, otopark yönetmeliğinde sona gelindiğini belirterek, "Yeni yönetmelikte, daire başına bir tane göstereceksiniz, 12 daire yapıyorsanız 12 otopark yeri. Yoksa yapamazsınız." dedi."Otopark...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, otopark yönetmeliğinde sona gelindiğini belirterek, "Yeni yönetmelikte, daire başına bir tane göstereceksiniz, 12 daire yapıyorsanız 12 otopark yeri. Yoksa yapamazsınız." dedi.

"Otopark yönetmeliği son aşamaya geldi"

Bakan Özhaseki, binalarda her daire için bir otopark yapılmasını da içeren yeni "Otopark Yönetmeliği"  üzerinde birkaç aydır çalışmalar yaptıklarını, hangi konuyla ilgili olursa olsun bir yönetmelik yayımlarken, belediye ve müteahhit odaları gibi ilgili kuruluşların da fikirlerine başvurduklarını bildirdi.

Özhaseki, eski yönetmeliklerde 3 tane daireye bir tane otopark gösterme zorunluluğu olduğunu belirterek, "Yeni yönetmelikte, daire başına bir tane göstereceksiniz, 12 daire yapıyorsanız 12 otopark yeri. Yoksa yapamazsınız. Eskiden 'otopark yeri sıkıntılı efendim çok yok, biz bunun parasını verelim, belediyede bir fonda biriksin sonra da oradan otopark yapılır' gibi bir düşünceyle paraya çevirme vardı. Hayır, bu yok, çünkü bunun kötüye kullanıldığını gördük." ifadesini kullandı.

Yeni gelecek yönetmelikte, bodrumda gözükmemek ve emsalden sayılmamak kaydıyla çok katlı otopark yapılabileceğine dikkati çeken Özhaseki, binaların bahçe alanlarının komşu bahçelerle birleştirilerek ortak otopark çalışmasının da yapılabileceğini bildirdi.