Yeni yıla SESSİZ başlangıç

Yeni yıla SESSİZ başlangıç
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yeni yılın ilk gününde Sarayönü’nde sokaklar ve caddeler boş kaldı.Yılbaşı akşamından başlayan kısıtlamalar nedeniyle Sarayönü’nde halk...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yeni yılın ilk gününde Sarayönü’nde sokaklar ve caddeler boş kaldı.

Yılbaşı akşamından başlayan kısıtlamalar nedeniyle Sarayönü’nde halk pazarı Perşembe günü kuruldu. Üç günlük kısıtlama nedeniyle pazar ve market alışverişlerinde yoğunluk yaşandı.

Hafta sonu sessizliğe bürünen Sarayönü’nde yasaktan muaf olanların dışında kimse dışarıya çıkmadı.

Sarayönü’nde 2021 yılına girilirken yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından hafta sonu cadde ve sokaklar boşaldı.

Yeni yıla girerken perşembe akşamı 21:00’den itibaren sokaklar sessizliğe büründü. Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere idari para cezası uygulandı.

Hafta sonu sessizliğe bürünen Sarayönü’nde yasaktan muaf olanların dışında kimse dışarıya çıkmadı. İlçenin en işlek ve kalabalık yerleri de yasağın ardından boş kaldı. Yasağın başlamasıyla birlikte ilçede görev yapan güvenlik güçleri de devriye atarak kontroller gerçekleştirdi.

Güvenlik güçlerinin yanı sıra fırınlar ve marketler aktif olarak faaliyetlerine devam etti.

Bunun yanı sıra Sarayönü Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi ve eczanelerde faaliyetlerini devam ettirdi. Yine mahalle muhtarları halkın acil ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda aktif olarak sahada yer aldı.

Sokağa çıkma yasağı Sarayönü’nde Pazartesi sabah saat 05.00’da sona erdi.

Halk Pazarı Perşembe günü kuruldu

Sarayönü’nde haftanın son günü kurulan halk pazarı, yılbaşı yasakları nedeniyle öne çekildi.

Cuma günü kurulması gereken halk pazarı, Cuma gününü de içine alarak hafta sonuyla birlikte uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Perşembe günü kuruldu. Perşembe günü halk pazarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, gelecek Cuma gününe kadar ihtiyaç duyacağı sebze ve meyveleri temin etti.

Kısıtlama öncesi marketlerde alışveriş yoğunluğu!

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında uyguladığı 56 saatlik sokağa çıkma yasağı öncesinde Sarayönü’nde alışveriş telaşı yaşandı.

Korona kısıtlaması öncesi vatandaşlar halk pazarının da Perşembe günü kurulması nedeniyle marketlerde yoğunluk oluşturdu.

Özellikle büyük marketlerin kasaların önünde kuyruklar oluşurken, maske takma zorunluluğuna uyulduğu, sosyal mesafe kuralının ise unutulduğu gözlendi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararla uygulanmaya başlanılan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında 3'üncü haftaya girildi. Vatandaşlar iş yerleri kapanmadan önce alışverişlerini tamamlarken, ilk haftalarda yaşanılan yoğunluğun azaldığı görüldü.