Yeni yılın ilk meclisi toplandı

Yeni yılın ilk meclisi toplandı
Sarayönü Belediye Meclisi, 2021 yılının ilk toplantısını geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdi. Toplantıya meclis üyelerinin büyük çoğunluğu katıldı. Gündem içerisinde yedi konu görüşülerek karara bağlandı.Gündemin...

Sarayönü Belediye Meclisi, 2021 yılının ilk toplantısını geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdi. Toplantıya meclis üyelerinin büyük çoğunluğu katıldı. Gündem içerisinde yedi konu görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin ilk maddesinde denetim komisyonu seçimi gerçekleştirildi. Denetim komisyonuna eski üyeler Erdal Demirpolat, Kamil Şeflek ve Ahmet İnli oy birliği ile yeniden seçildi.

Gündemin ikinci maddesinde sözleşmeli personel ücretlerinin memur maaşı artış oranında arttırılmasına zabıta ekiplerinin fazla mesai ücreti ise 2021 Mali yılı Bütçe Tasarısı K cetveline göre belirlenen üst sınır olan 594 liradan ödenmesine karar verildi.

Gündemin dördüncü maddesinde Kurşunlu Mahallesine yapılacak olan sağlık evi ile ilgili olarak Sarayönü Belediyesi ve Konya il Sağlık Müdürlüğü arasında yapılacak olan protokol için Başkan Nafiz Solak’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Kurşunlu’da sağlık evi yapılması kaydıyla şartlı olarak bağışlanan arsa üzerine 120 m2 lik sağlık evi yapılacak olup inşaat çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Gündemin bir başka maddesi ise MEDAŞ tarafından talep edilen imar değişikliği oldu. Başhüyük Mahallesi girişinde bulunan çocuk parkının yanına trafo yapılması ile ilgili talep edilen imar değişikliği kabul edilerek karara bağlandı.

Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de yeni otogar alanı için arsa trampası oldu. Mülkiyeti Büyükşehir belediyesine ait olan mevcut otogar alanı ile yapılması planlanan Sarayönü girişindeki yeni otogar sahası arsa trampası meclis gündeminde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Yeni otogarın yapılması ile birlikte mevcut otogar alanına yeni bir kentsel dönüşüm projesi uygulanarak bu alana yeni ticarethanelerin yapılması planlanıyor.

Gündemin son maddesinde ise Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi kişilere gelir sağlamak maksadıyla talep edilen seracılık alanı için arsa tahsisinin yapılması görüşülerek karar bağlandı.

Evcekaya bölgesinde oluşturulacak 5 bin m23 alanda ayrıca fiziki şartların oluşturulması ve alt yapının da belediye tarafından hazırlanması sağlanıcak