Yer bitti alım kapandı

Yer bitti alım kapandı
Sarayönü’nde pancar üreticilerinin ürünlerini teslim ettiği kantar sahasında yer kalmadığı için alım sona erdi. Pancarı tarlasında kalan birçok üretici, ürününü Ilgın Şeker Fabrikası’na götürmek zorunda kalıyor....

Sarayönü’nde pancar üreticilerinin ürünlerini teslim ettiği kantar sahasında yer kalmadığı için alım sona erdi. Pancarı tarlasında kalan birçok üretici, ürününü Ilgın Şeker Fabrikası’na götürmek zorunda kalıyor. Çiftçiler kantarın daha geniş bir alana taşınmasını istiyor.

2019-2020 pancar alım kampanyası dönemi itibariyle Sarayönü’nde üretilen yaklaşık 125 bin ton pancarın sadece 30 bin tonluk kısmı Sarayönü’nde alınabildi. Kantar sahası dolduğu için ilçede yapılan alım durdurulurken, çiftçiler ürününü alım kampanyası devam eden Ilgın Şeker Fabrikası’na götürmek zorunda kalıyor. 125 bin tonun 30 bin tonluk kısmı Sarayönü’nde bulunan Kadınhanı Pancar Şefliği’ne bağlı kantarda kabul edildi. Kantar sahasının yetersizliğinden yakınan çiftçiler, alana okul yapılmasının ardından sahanın yetersiz geldiğini söyledi. Kantarın daha geniş bir sahaya taşınmasını isteyen çiftçiler, alım kapanmasından dolayı mağdur olduklarını dile getirdiler.

Bu hafta itibariyle alıma kapatılan kantarda alımların tamamlanmasının ardından taşıma ihalesini kazanan firmanın taşıma işini verdiği Sarayönü Taşıyıcılar Kooperatifi, pancarları Ilgın Şeker Fabrikasına taşıyacak. Fabrika merkez kantarı 30 Aralık 2019’a kadar alıma devam edecek.