Yesevi Yardım Hareketi ihtiyaç sahiplerinin yanında

Yesevi Yardım Hareketi ihtiyaç sahiplerinin yanında
Sarayönü’nde de yapılanması olan Yesevi Yardım Hareketi, yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.İdlip kırsalında yetimlerle bir araya gelen gönüllüler bin kişilik iftar yemeği dağıttı ve çeşitli yardımlarda bulundu....

Sarayönü’nde de yapılanması olan Yesevi Yardım Hareketi, yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

İdlip kırsalında yetimlerle bir araya gelen gönüllüler bin kişilik iftar yemeği dağıttı ve çeşitli yardımlarda bulundu. Yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Yesevi Yardım Hareketi Sarayönü Temsilcisi Talha Doğan, şöyle konuştu:

“Yardımlarımızın bir kısmı şu şekilde, İaşe-Gıda Yardımları ile Yesevî Yardım Hareketi Türkiye ve faaliyet yaptığı ülkelerde özellikle Ramazan ayında, iaşe paketleri şeklinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Bu  kapsamda, bugüne kadar Makedonya, Kosova, Suriye, Arakan, Bangladeş, Yemen’de binlerce kişiye ulaşılmıştır. İçeriğinde yağ, un, bakliyat, tuz, şeker vb. malzemelerin bulundugu gıda kolilerini 3 kıtada bulunan mazlum kardeşlerimize ulaştırıyoruz.”

Doğan, her geçen gün artan gönüllü ve bağışçılarının katkıları ile daha fazla ülkede, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerine dikkati çekerek şöyle devam etti:

“Kurban Yardımlarımız ile Yesevî Yardım Hareketi olarak adak, akika ve şükür kurbanlarını yıl boyunca dünyanın birçok yoksul ülkesinde ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Gönüllü ekiplerimizle kurban bağışlarını titizlikle seçip, kesimini ve dağıtımını yapmakla kalmıyor, yardıma muhtaç gönüllere ulaştırıyoruz. Afrika, Asya ve Balkanlar’da kardeşlerimiz maddi imkansızlıklardan dolayı su sıkıntısı yaşamaktadır. Yesevî Yardım Hareketi olarak onların hizmetine sunulması noktasında, “Bir damla, bir hayat” projesi gerçekleştiriyoruz. Bunların yanında eşya ve giysi yardımlarımız, barınma yardımlarımız, sünnet tedavileri gibi daha bir çok yardımda da öncü olma gayesi ile çalışmaktayız.”

Doğan, Sarayönü’nde de ihtiyaç sahibi 35 aileye yardımları ulaştırdıklarını dile getirdi.