Yeşilkaya "gölge düştü"

Yeşilkaya "gölge düştü"
CHP Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, Anayasaların bir toplamsal uzlaşma belgesi olduğunu belirterek, "Toplumun yarısı hayır diyor. Bu anayasa, uzlaşma belgesi olma niteliğini büyük ölçüde yitirmiştir. Ayrıca Yüksek...

CHP Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, Anayasaların bir toplamsal uzlaşma belgesi olduğunu belirterek, "Toplumun yarısı hayır diyor. Bu anayasa, uzlaşma belgesi olma niteliğini büyük ölçüde yitirmiştir. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu referandumu tartışmalı hale getirdi" dedi.

Net olarak yasalara rağmen YSK'nın maç yapılırken kural değiştirdiğini kaydeden Yeşilkaya, "Milletin kararına saygılıyız ama milletin kararına YSK gölge düşürmüştür. YSK, bu referandumu tartışmalı hale getirdi. Açık, net hiçbir tartışmaya yer vermeyecek şekilde yasa bellidir. Seçim Kanunu'nun 97. maddesi 'Üzerinde İlçe Seçim Kurulu, Sandık Kurulu mührü bulunmayan zarflar geçersiz sayılır.' diyor. Bunu ben söylemiyorum Seçim Kanunu söylüyor. Ama YSK, bir karar aldı bu zarfları geçerli kabul etti. Vatandaşlar görevlerini yaptılar, oylarını kullandılar. Hiçbir itirazımız yok, vatandaşın oyuna sonuna kadar saygılıyız. Ama siz oturuyorsunuz bir kişinin iktidar partisinden birisinin itirazı üzerine bunları geçerli sayıyorsunuz. Yapılan referandumu tartışmalı hale getiriyorsunuz. Maç yapılırken maçın ortasında kural değişmez. YSK, maçın ortasında zarflar açıldıktan sonra kuralları değiştiriyor, yasalara aykırı olarak." dedi.