Yeşilkaya, "papaz gitti, kriz kaldı"

Yeşilkaya, "papaz gitti, kriz kaldı"
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, yaşanan ekonomik kriz ile alakalı açıklamada bulundu.Yeşilkaya, açıklamasında esnafın fırsatçılıkla, hainlikle suçlanmasının son derece çirkin bir davranış olduğunu...

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, yaşanan ekonomik kriz ile alakalı açıklamada bulundu.

Yeşilkaya, açıklamasında esnafın fırsatçılıkla, hainlikle suçlanmasının son derece çirkin bir davranış olduğunu belirterek, "Son zamanlarda ülkemiz insanı ekonomik kriz içinde boğuşmaktadır. Buna karşın bugüne kadar iktidar krize karşı elle tutulur bir adım atmamıştır. Kriz ile mücadele etmek yerine krize kılıf bulma gayretindedir. Ekonomik krizi fırsatçılıkla suçladıkları esnafa yüklemeye çalışıyorlar. Bu çok çirkin bir suçlamadır. Bugüne kadar ülkemizin başına gelen her olumsuz olayı kendileri hariç her kesime mal ettiler. Dövizin yükselmesi ABD saldırdığı için, Faizin yükselmesi Merkez Bankasının suçu, fiyatların yükselmesi esnaf fırsatçılık yapıyor. Peki bütün bunlar yapılırken siz neredeydiniz? Ne yapıyordunuz? Sizin fırsatçı dediğiniz esnaf bu krizin şu ana kadar en mağdur kesimi." dedi.

Başkan Yeşilkaya, ABD ekonomik saldırısının bahanesi olarak Papaz Brunson'ın gösterildiğini anımsatarak "Dövizin hareketlendiği günlerde ABD, Brunson yüzünden ekonomimize saldırıyor dediler. Brunson'ı asla bırakmayacağız dediler ki 30 yılla ve casuslukla yargılanan birinin bu kadar kolay bırakılmaması gerekirdi. Madem ki ABD papaz için bize savaş açtı, madem ki ekonomimizi bu şekilde bozdular, madem ki elektriğe, doğal gaza, bu zamlar bu yüzden geldi, madem ki esnaf bu yüzden 'fırsatçı' diye anılır oldu o zaman asla bırakılmamalıydı. Bizim bir Müslüman, bir Türk onurumuz var. Biz asla baskılara boyun eğmeyen bir milletiz. Bu kadar cefadan sonra dolar düşsün diye tek kişinin isteği ile papazın bırakılması onurumuzu zedelemiştir. Bu konuda ABD başkanının twetterdaki teşekkür mesajı oldukça manidardır. Ne oldu şimdi? Papaz gitti, kriz kaldı." şeklinde konuştu.