Yeşilkaya, "tohum desteği neden ödenmiyor?"

Yeşilkaya, "tohum desteği neden ödenmiyor?"
Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, sertifikalı tohum desteklerinin 6-7 aydır çiftçilere ödenmediği ve bu durumun çiftçileri mağdur ettiğini söyledi.Sertifikalı tohum müracaatlarının 2017 yılının...

Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, sertifikalı tohum desteklerinin 6-7 aydır çiftçilere ödenmediği ve bu durumun çiftçileri mağdur ettiğini söyledi.

Sertifikalı tohum müracaatlarının 2017 yılının Eylül-Ekim aylarında alındığına değinen Yeşilkaya, yaptığı açıklamada, "Müracaatların üzerinden aylar geçmesine rağmen halen sertifikalı tohum destekleri çiftçilere ödenmedi. Hükümet çiftçiyi, vatandaşı, açlığa mahkum ederek mi enflasyonu düşürmeye çalışıyor? Tohuma destek veriyoruz diyorlar; yeni tohumların ekilme zamanı geliyor ama hala eski destek ödenmedi. Hükümetin yanlış politikaları yüzünden devletin kasasında para kalmadı. Şimdide çiftçiyi atlatmaya çalışıyorlar." dedi.

"Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar"

Hükümetin çiftçiye destek veriyor gibi göründüğünü ancak verdiğinden fazlasını geri aldığını kaydeden Yeşilkaya, "Kaynak oluşturabilmek için yok pahasına şeker fabrikalarını sattılar o da çare olmadı. Mazotun yarısı bizden diyorlar; mazot zam üzerine zam rekorları kırıyor. Gübreye destek veriyoruz diyorlar; gübreye yüzde 20 ÖTV zammı koyuyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Sözde tarım ülkesiyiz ama ülkemizde tarım politikası diye bir şeyden söz etmek mümkün değil. Bu ülkenin Tarım Bakanı daha kepeğin nerden çıktığını bilmiyor." şeklinde konuştu.

"Üretim ekonomisini bitirdiler"

Türkiye'de üretime dayalı ekonominin bitirildiğini, şişirilmiş sanal bir ekonomi ile günün kurtarılmaya çalışıldığını vurgulayan Yeşilkaya, şunları söyledi: "Tarih AKP'yi mirasyedi partisi olarak hatırlayacak. Yerli ve milli dediler, ne kadar yerli ve milli fabrika varsa sattılar. Köprü yaptık, yol yaptık dediler, üretim ekonomisini bitirdiler. Memleketin faydasına olacak işlerde bir çivi çakmadılar. Bugüne kadar hep kof işlerle uğraştılar. Üç beş Arap'tan, inşaat sektöründen medet umdular, köşeye sıkıştılar. Büyüdük dediler, sadece cari açığı büyüttüler. Çok büyük sıkıtılar, büyük krizler bizi bekliyor. Çarklar tamamen kilitlendi. Allah vatanımızın, milletimizin sonunu hayır etsin."