Yeşilkaya'dan Çanakkale mesajı

Yeşilkaya'dan Çanakkale mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, Çanakkale zaferinin, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan tüm Anadolu’ya bir güneş gibi doğarak yayılan Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin habercisi olduğunu söyledi.18...

Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, Çanakkale zaferinin, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan tüm Anadolu’ya bir güneş gibi doğarak yayılan Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin habercisi olduğunu söyledi.

18 Mart Çanakkale zaferi ile ilgili açıklamada bulunan CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, yaptığı açıklamada, "3 Kasım 1914 tarihinde başlayıp, 18 Mart 1915 tarihine kadar Çanakkale Boğazı’nda cereyan eden mücadeleler, tarihin akışını değiştirmiş, bağımsızlığı uğruna canını seve seve feda eden Türk milletinin kahramanlık destanı olarak tarihimizin altın sayfalarına yazılmıştır. Bu zaferin temelinde güçlü bir inanç, bağımsız vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunmaktadır. Yok edilmek istenilen Milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir." dedi.

Çanakkale savaşının birçok yönden tüm insanlığa örnek olduğunu kaydeden Yeşilkaya, "Bu zafer aynı zamanda, genç yaşlı, kadın erkek demeden 300 bin vatan evladının kahramanlığı, iradesi, cesareti ve sonsuz vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği merhametini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur." şeklinde konuştu.

Aldıkları emaneti en iyi şekilde korumak zorunda olduklarının altını çizen Bayram Yeşilkaya, şunları söyledi: Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin emaneti olan bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ebediyen dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen destansı mücadeledeki ruhu, bilinci ve kararlılığı idrak etmek, gelecek kuşaklara bu bilinci aktarmak ve daha güvenli bir şekilde devretmektir."

Yeşilkaya sözlerine şu şekilde son verdi: "Her yıl Çanakkale Zaferi ile birlikte Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı günde, vatanı ve milleti için tereddüt etmeden canını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."