Yeşilkaya’dan kuruluş yıldönümü açıklaması

Yeşilkaya’dan kuruluş yıldönümü açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisinin 96. kuruluş yıldönümü ve İzmir in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü nedeniyle CHP Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya açıklamada bulundu.Yeşilkaya yaptığı açıklamada, “9...

Cumhuriyet Halk Partisinin 96. kuruluş yıldönümü ve İzmir in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü nedeniyle CHP Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya açıklamada bulundu.

Yeşilkaya yaptığı açıklamada, “9 Eylül 1922, emperyalizmin İzmir den denize döküldüğü tarihtir. Dağlarında çiçekler açan güzel İzmir imizin kurtuluşudur. 9 Eylül 1923 de Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş tarihidir. CHP, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ne güzel söylemiş: "Benim iki büyük eserim vardır, bunlardan birincisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de onun güvencesi olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Türkiye, Kurtuluş Savaşı sonrası hem yeni bir yönetim şekliyle hem de siyasi partilerle tanıştı. Milli mücadelenin önderi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, ilk siyasi partidir. Dünyanın en uzun soluklu birkaç partisinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi, 1923’ten 1950’ye kadar aralıksız iktidarda kaldı.” dedi.

Cumhuriyetin bekçileriyiz

CHP’nin bir devri kapatıp bir devri açanların partisi olduğunu kaydeden Yeşilkaya, “12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nin ardından, o dönem Bülent Ecevit’in genel başkanlık yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi kapatıldı. Parti daha sonra 3821 sayılı yasaya dayanarak, kuruluşunun 69’uncu yıl dönümü olan 9 Eylül 1992 günü tekrar açıldı. CHP’de, Genel Başkanlık koltuğuna Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu oturdu. CHP, Cumhuriyet diyenlerin, bir devir kapatıp bir devir açanların partisidir. Her türlü baskıya rağmen, ülkeyi dünya savaşının dışında tutmayı bilenlerin partisidir. Demokrasi için iktidardan vazgeçmeyi bilenlerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, darbelere direnenlerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, darbelerde kapatılsa da, malına mülküne el konsa da, yöneticileri hapse atılsa da, arşivleri yakılsa, eli kolu bağlansa da hiçbir darbenin ve darbecinin, hiçbir saltanat heveslisinin bu halkın gönlünden atamadıkları partidir.” şeklinde konuştu.

Bayram Yeşilkaya sözlerine şu şekilde son verdi: “Cumhuriyet Halk Partimizin 96.kuruluş yıldönümü kutlar, laik, demokratik ve adaletli günlere ancak partimizin iktidarı ile kavuşacağımıza olan inancımla, çocuklarımıza güzel, güneşli bir yaşam sunmak için mücadelemizi tüm kararlılığımızla sürdüreceğimizi ifade etmek isterim. Başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını şükranla anar, CHP ye katkı ve gönül veren tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım.”