Yeşilkaya'dan öğretmenlere kutlama

Yeşilkaya'dan öğretmenlere kutlama
CHP Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yeşilkaya, öğretmenlerin toplumların mimarları olduklarını söylerken, buna karşın çok zor şartlarda çalıştıklarını...

CHP Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yeşilkaya, öğretmenlerin toplumların mimarları olduklarını söylerken, buna karşın çok zor şartlarda çalıştıklarını dile getirdi.

Yeşilkaya, yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur veren başarılı atılımları, mesleğine, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve lâik bir toplum yaratma ülküsüne inanmış, çalışkan Cumhuriyet öğretmenlerinin üstün çabalarıyla gerçekleştirilmiştir.

Büyük önder Atatürk'ün aydınlattığı yolda ilerleme kararlığında olan ve onun anlatımıyla "fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür" kuşaklar yetiştirmenin gereğini gönülden benimseyen öğretmenlerimiz, ilkeleri, düşünceleri, yaşam biçimleri ve yaşama bakışlarıyla insanları doğrudan etkilemekte, toplumun biçimlendirilmesinde yadsınamaz rol üstlenmektedirler. Bireyleri küçük yaşlardan başlayarak, demokrasinin kazanımlarıyla tanıştıran, yüzleri hep ileriye dönük, çalışma azmini yitirmemiş öğretmenlerimiz, toplumumuza her zaman umut aşılamış, toplum bağlarını güçlendirmiş, etik değerlerin yaşatılmasına katkıda bulunmuş, düşünce dünyamızı zenginleştirmiştir." dedi.

İlkelerle hareket edilmeli

Öğretmenlerden her zaman olduğu gibi bundan sonra da beklentilerinin geleceği biçimlendirmek olduğunu kaydeden Yeşilkaya, "Çocuklarımıza ve gençlerimize, güven ve yaşama sevinci vermeleri, düşünmenin, sorun çözmenin, bilgi üretmenin yalnızca insana özgü ayrıcalıklar olduğunu öğretmeleri en büyük temennimizdir. Bunun yanı sıra öğretmenlerimiz, çocuklarımızı ve gençlerimizi, Cumhuriyetimizi, büyük önder Atatürk'ün çağdaş ve evrensel ilkelerini, ilerici ve lâik devrimlerini yaşatmayı görev olarak değerlendiren, eşitliğe inanan, ilkeli, erdemli bireyler olarak yaşama hazırlamalıdır. Ulusumuz, sağduyusunu, bilgi ve birikimini kendisiyle paylaşan, yüce görevlerini içtenlikle yerine getiren öğretmenlerine her zaman gönül borcu duymakta, ülkemizin yüz akı öğretmenlerimiz önünde saygıyla eğilmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Teşkilatı olarak; Onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü'nü içten duygularla kutluyor, esenlikler diliyoruz."