Yetkili servis tuzağına düşmeyin

Yetkili servis tuzağına düşmeyin
Yetkili olmadığı halde 'yetkili servis' gibi hizmet veren beyaz eşya tamircileri tüketicilerin bilinçsizliğinden faydalanarak mağduriyetlere neden oluyor.Beyaz eşya alanında servis hizmeti sağlayan firmalar, yanıltıcı tanıtımlarla...

Yetkili olmadığı halde 'yetkili servis' gibi hizmet veren beyaz eşya tamircileri tüketicilerin bilinçsizliğinden faydalanarak mağduriyetlere neden oluyor.

Beyaz eşya alanında servis hizmeti sağlayan firmalar, yanıltıcı tanıtımlarla tüketiciye yetkisiz olmasına rağmen yetkili servis gibi hizmet veriyor. Özellikle internet üzerinden büyük beyaz eşya firmalarının ismini kullanarak 444'le başlayan telefon numaraları ile hizmet veren firmalar, kendilerine telefon ile ulaşan tüketicilere yetkili servis olmadıklarının bilgisini vermiyor.

Sarayönü Kaymakamlığı Tüketici Hakları Birimi Personeli Kamil Ülker, yetkili olmadığı halde kendini yetkili servis gibi tanıtanlara yönelik 341 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanabileceği uyarısında bulunuldu.

Yetkisi olmayan servisler

Kamil Ülker yaptığı açıklamada, tüketicilerin sahibi oldukları ürünün yetkili servisine ulaşmaya çalışırken internette arama motorlarında yaptıkları arama sonucunda, genellikle "teknik servisi", "Türkiye servisi", "yetkili servis" şeklinde ifadelerin bulunduğu ilk bağlantıları tıkladıklarının tespit edildiğini söyledi.

Fahiş ücretler talep ediyorlar

Ülker, tüketicilerin çeşitli mağduriyetlere maruz bırakıldığını ifade ederek, "Servis hizmeti alınan firmalar ürünü sebepsiz yere alıkoyma, orijinal olmayan parça montajı, gerçekte olmayan bir arızayı gerekçe göstererek fahiş miktarda para talebinde bulunma gibi mağduriyetlere sebep oluyorlar." dedi.

341 bin TL'ye kadar ceza kesilecek

Bu şekilde mağduriyetlere neden olanlara çok ciddi cezalar uygulanacağını ifade eden Ülker şöyle konuştu: "Yetkili servis olmadığı halde reklamlarında kendini yetkili servis gibi tanıttığı tespit edilen ya da haksız ticari uygulamada bulunan firmalar hakkında Reklam Kurulu tarafından kapsamlı bir inceleme yapılmaktadır. Bu çerçevede yanıltıcı tanıtım yapanlar hakkında 8 bin 546 lira ile 341 bin 921 lira arasında değişen miktarlarda idari para cezası uygulanabilecektir."