YGS başvuruları 18 Ocakta sona eriyor

YGS başvuruları 18 Ocakta sona eriyor
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na başvurular geçtiğimiz hafta içerisinde başladı. Başvurular 18 Ocak 2017 tarihinde sona erecek.YGS ye girecek adaylar, başvurularını, nüfus cüzdanı veya...

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na başvurular geçtiğimiz hafta içerisinde başladı. Başvurular 18 Ocak 2017 tarihinde sona erecek.

YGS ye girecek adaylar, başvurularını, nüfus cüzdanı veya pasaportlarıyla ÖSYM başvuru merkezleri ya da ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yapabilecek. Örgün eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını kendi okullarından yapacak. Okulu başvuru merkezi olmayan adaylar ise ilgili başvuru merkezine yönlendirilecek.

Sınav ücretleri, anlaşmalı bankadan ya da ÖSYM nin internet adresinden yatırılabilecek. Adaylar tüm işlemlerini T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak takip edebilecek. Yükseköğretime Geçiş Sınavı, 12 Mart Pazar günü tek oturumda gerçekleşecek, sonuçlar 28 Mart ta açıklanacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından (ÖSYM) yapılan açıklamada, 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminde (ÖSYS) değişik yapıldığı bildirildi.

ÖSYM'den 2017 ÖSYS değişikliklerine ilişkin yapılan açıklamada, "Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirileceklerdir. Adaylar, saat 10.00 da başlayan sınavlarda saat 09.45 ten sonra; saat 14.30 da başlayan sınavlarda saat 14.15 ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacaktır. Kısa cevaplı soru örnekleri ekte kamuoyuna duyurulacaktır. LYS-1 de (Matematik Sınavı) Matematik Testi yer alacak. Öğretmenlik programlarında baraj puan 240 bin oldu. Öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı LYS ile öğrenci alacaktır. Açıköğretim önlisans/lisans programlarına da puan türü konulmuş olup puan türü programın örgün programdaki puan türü ile aynıdır" denildi.