Yılmaz, Tekniker Birliği Başkanı oldu

Yılmaz, Tekniker Birliği Başkanı oldu
Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlarından Emet Yılmaz, Türkiye Teknikerler Birliği Konya Başkanlığı'na seçildi.Görevi ile ilgili bilgi veren Yılmaz, "Sarayönü Ziraat Odası'nda aktif olarak çalıştığım için Teknikerler...

Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlarından Emet Yılmaz, Türkiye Teknikerler Birliği Konya Başkanlığı'na seçildi.

Görevi ile ilgili bilgi veren Yılmaz, "Sarayönü Ziraat Odası'nda aktif olarak çalıştığım için Teknikerler Birliği'nden teklif geldi. Bizde bu teklifi değerlendirerek kabul etmeye karar verdik. 28 Mart 2017 Salı günü gerçekleştirilen genel kurulda tek liste ile gidilen seçimde oyların tamamını alarak başkanlık görevini devraldık. Bu göreve gelmemde bana destek olan Ziraat Odası Başkanımız Ömer Fatih Karça ve Genel Sekreterimiz Mahpeyker Karça'ya teşekkür ederim" dedi.

Teknikerler Birliği hakkında bilgi veren Emet Yılmaz, "Birliğimiz, önce insan olmayı benimseyen ve insani değerler çerçevesinde, insana ve insanlığa gelecek temin etmede, üzerine almış olduğu, görev, yetki ve sorumluluğu, rehberlik hizmetinin yanı sıra çözüm ortaklığı yaklaşımı ile de, var olduğu her alanda ülkesine ve insanlığa faydalı hale getirmede öncü kuruluştur. Hedefimiz ulusal ve uluslararası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, Tekniker potansiyel kaynağının sürekli olarak yükselmeye devam ettiği, nitelik açısından  “en”lerin istihdam edildiği her ihtisas alanı ve sektörde, Türkiye lehine dünya ile yarışmak." şeklinde konuştu.

Teknikerler Birliğinin çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüğü konulardan bahseden Yılmaz şunları söyledi: "Teknikerlik mesleğinin geliştirilmesini sağlayarak, üyelerinin idari, teknik ve mesleki hak ve onurlarının korunması, mesleki etik kural ve yöntemlere uyulmasının sağlıyor. Unvan, Görev, Yetki, Sorumluluk, İstihdam, Lisans tamamlama, MYO, İş Dünyası, Teknikerler Birliği nin işbirliği ile ülkemiz ve Dünya endüstrisi ve ekonomisinin kalkınması çalışmaları için çabalıyor. Endüstri ve Sanayiden gelen taleplere yönelik AR-GE çalışmaları, Mesleki standart çalışmaları, MYO mezun öğrenci takip hizmetleri, Toplum sağlığı, Toplam kalite çalışmaları ile birlikte, Teknikerler arasında mesleki dayanışmayı sağlamak başlıca amaçlar arasında. İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda çalışmalar sürekli güncellenmektedir."