YKS’de geç başvuru süreci başladı

YKS’de geç başvuru süreci başladı
Üniversite sınavı 2024 YKS başvurularını kaçıranlar ve başvuru yapmak isteyenler geç başvuru tarihini araştırıyor. ÖSYM, 2024 YKS geç başvurusu süreciyle ilgili detayları açıkladı. Peki, YKS geç başvuruları ne zaman? İşte merak edilen 2024 YKS geç başvuru tarihi...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 8-9 Haziran'da yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarının mağdur olmamaları için ikinci geç başvuru hakkı tanımıştı. İkinci geç başvuruda süreç bugün başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 8-9 Haziran'da yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için ikinci geç başvuru süreci başladı. Geç başvurular, 28 Mart'a kadar yapılabilecek.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" gereği 8-9 Haziran'daki YKS için ikinci kez geç başvuru alınacak.

SON BAŞVURU 28 MART
Bu kapsamda, adaylar başvurularını, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan yapabilecek.

Geç başvurular, 28 Mart saat 23.59'da, ÖSYM başvuru merkezlerinden başvurular ise mesai saati bitiminde sona erecek.

ÖNCEKİ BAŞVURU BİLGİLERİ GEÇERLİ OLACAK
Sınava, 1-26 Şubat'ta veya 5-7 Mart'ta başvuru yapan adayların, başvuru bilgileri aynen geçerli olacak. Bu tarihlerde başvuru yapan adaylardan yeniden başvuru alınmayacak.

Yükseköğretim Kurulunca, yurtdışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilere YKS'ye girme şartı getiren yönetmelik dolayısıyla mağduriyet yaşanmaması için ikinci geç başvuru getirildiği açıklanmıştı.

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre Temel Yetenek Testi (TYT) Alan Yetenek Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturumdan oluşan YKS'nin tüm oturumları için başvurular aynı şekilde yapılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı