Yoksul ailelere elektrik desteği

Yoksul ailelere elektrik desteği
Sarayönü'nde dar gelirli vatandaşın elektrik faturasının bir bölümü devlet tarafından karşılanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı ‘sosyal tarife’ projesi netleşti.Sosyal...

Sarayönü'nde dar gelirli vatandaşın elektrik faturasının bir bölümü devlet tarafından karşılanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı ‘sosyal tarife’ projesi netleşti.

Sosyal yardımların kapsamı ve miktarının artırılması kapsamında dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümünün kamu tarafından karşılanması çalışması hayata geçti. Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, sosyal yardım alan ailelere, hane halkının sayısına göre 80 liraya kadar elektrik faturası desteği sağlandığını söyledi.

SYDV Müdürü Ahmet Turan, yaptığı açıklamada, "Vakfımız tarafından yapılacak olan elektrik desteği ödemeleri başladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci yüz günlük eylem programı kapsamında düzenli yardım alan ailelere ödenecek olan elektrik desteği vakfımıza kayıtlı 462 aileye ödenmeye başladı. Yadımlar vakfımızdan yardım alan yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı, muhtaç asker aylığı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik ödenen aylık, kapsamında merkezi yardım alan ailelerin PTT kart hesaplarına yatırılacak. Ödemeler ailenin nüfusuna göre 80 liraya kadar değişecek." dedi.