Yönetim yol haritasını belirledi

Yönetim yol haritasını belirledi
Bölgesel Amatör Lig'de 9'ncu sezonunu geçirmeye hazırlanan Sarayönü Belediyespor, Teknik Direktör Niyazi Kart ile sözleşme yenilemesinin ardından, transfer çalışmalarıyla ilgili yol haritasını da belirledi. Teknik Direktör Niyazi...

Bölgesel Amatör Lig'de 9'ncu sezonunu geçirmeye hazırlanan Sarayönü Belediyespor, Teknik Direktör Niyazi Kart ile sözleşme yenilemesinin ardından, transfer çalışmalarıyla ilgili yol haritasını da belirledi. Teknik Direktör Niyazi Kart'ın hazırladığı rapor doğrultusunda iç transfer ve dış transfer listesini değerlendiren yönetim, transfer çalışmalarına başladı. İç transfere verilecek önceliğin ardından kalacak oyuncuların belirlenmesi ile dış transfer de şekillenecek. İç transfer kapsamında yönetimin geçen sezondan 11 oyuncuyu görüşmeye çağıracağı öğrenilirken, 7 oyuncuyla kesin olarak yolların ayrılmasına karar verildiği bilgisi edinildi. Geçtiğimiz yıllın aksine transfer stratejisini değiştireceği öğrenilen yeşil siyahlılar, şampiyonluk için sezon başından işi sıkı tutmak ve geçen yıl yapılan transfer hatalarını tekrarlamamak istiyor.

Sarayönü Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig'de geçireceği 2018-2019 sezonunun hazırlıklarına hızlı şekilde giriş yaptı. Ligde mücadele ettiği 8 yılın aksine transfer stratejisinde değişikliğe giden yeşil siyahlılar, geçtiğimiz yıl verimli olan oyuncularla tekrar anlaşarak stratejik mevkilere nokta transferler gerçekleştirme yoluna gidecek. Geçtiğimiz sezon takımda görev alan 11 oyuncu ile yeniden görüşecek olan Sarayönü Belediyespor, şartları sağlayan oyuncularla nikah tazeleyecek. Geçtiğimiz yıl umut vaat eden genç oyuncularla birlikte, tecrübeli bazı oyuncularını da elinde tutmak isteyen temsilcimiz, Kale, stoper, orta saha, kanatlar, forvet arkası ve forvet bölgesine nokta transferler gerçekleştirecek.

On bir oyuncu çağırılacak

İç transfer ve dış transfer çalışmaları kapsamında çalışmalara başlayan Sarayönü Belediyespor yönetimi ve teknik heyeti, görüşmeye Hakan Özkara, Mustafa Baştin, Muhammet Alperen Tosun, Eren Özaydemir, Yunus Emre Yılmaz, Enes Eser, Fatih Emircan, Mustafa Sayan, Ömer Polat, Fatih Güneş ve Ali Özkan'ı çağıracak. Bu oyuncularla masaya oturacak olan temsilcimiz, mutabakata varılacak oyuncularla sözleşme yenileyecek.

Yedi oyuncuyla yollar ayrıldı

Öte yandan takımdan ayrılması kesinleşen isimlerde belirlendi. Daha önce Salihli Belediyespor ile anlaşan Sercan Şen'in yanı sıra Hasan Sunaj, Vildan Kerim, Yunus Kireş, Hüseyin Serhat Cihan, Ebubekir Turan, Aytaç Solunoğlu ile yollar ayrıldı. Alper Erkoç ve Erkan Çelik'in durumu ise henüz muallakta. Performans açısından verim olan Alper Erkoç'un kart görme oranının bir hayli yüksek olması, oyuncu hakkında soru işaretlerine neden oluyor. Erkan Çelik'in ise geçtiğimiz yıl beklenen istikrarı sağlayamaması bu yıl içinde belirsizlik oluşturuyor.

Dış transferde liste netleşti

İç transferin yanı sıra dış transfer çalışmalarına da hız kazandıran Sarayönü Belediyespor, alternatifleri ile birlikte 8 oyuncunun ismini belirledi. İç transferin tamamlanmasının ardından bu sayı aynı kalabileceği gibi artışta gösterebilir. Kale, Hücum, orta saha, savunma ve kanatlara alınacak 8 oyuncu ile ilk temasların sağlandığı öğrenildi. Transferlerin bayramdan sonra hız kazanması bekleniyor. Sercan Şen'den boşalan kaleye şampiyonluklar yaşamış tecrübeli bir kaleci getirileceği öğrenilirken, yine forvet ve forvet arkası mevkilerine heyecan uyandıracak oyuncuların trans edileceği bilgisi edinildi.

Performansları beğeni toplamıştı

İç transferde görüşülmesi planlanan Hakan Özkara, Mustafa Baştin, Mustafa Sayan ve Yunus Emre Yılmaz takımın tecrübeli isimleri olarak geçtiğimiz sene takıma önemli katkılar sağlamışlardı. Bu tecrübeli isimlerin yanı sıra umut vaat eden genç oyunculardan Fatih Güneş, Fatih Emircan, Muhammet Alperen Tosun ve Eren Özaydemir başarı performanslara imza atmışlardı. Takıma devre arası katılan Ömer Polat ve Enes Eser de yine teknik heyeti performansıyla memnun eden oyuncular olmuşlardı. Sezon içerisinde Ali Özkan 315, Enes Eser 324, Eren Özaydemir 534, Fatih Emircan 582, Fatih Güneş 949, Hakan Özkara 2062, M.Alperen Tosun 612, Mustafa Baştin 2057, Ömer Polat 863, Mustafa Sayan 1940, Yunus Emre Yılmaz 1884 dakika görev almıştı.

Strateji değişti, hedef aynı

Transfer politikası hakkında bilgi veren Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, yaptığı açıklamada, "İç transferde kalmasını istediğimiz oyuncularla görüşme yapacağız. İç transferin ardından omurgayı tamamlayacak nokta transferler gerçekleştireceğiz. İyi oyuncu takviyeleriyle hedefe oynamak istiyoruz. Dış transferde 8 oyuncu ile anlaşacağız. Bunun yanı sıra yeni genç yetenekleri de takımımıza kazandırabiliriz. Bu kadro ile hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz. Ne zaman kendimize hedef koyduysak o zaman başarılı olduk. Bu sene de hedefimizi belirledik. Her zaman şampiyonluğun en büyük adayı biziz. İnşallah bu sene şampiyon olacağız. Bayramdan sonra transferlere hız kazandırıp bitirdikten sonra plan programımıza bakacağız." dedi.