Yusuf Uçar profesör oldu

Yusuf Uçar profesör oldu
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü’nde Doçent olarak görev yapan Yusuf UÇAR beş kişilik jüri tarafından yapılan yayın incelemesi sonucunda gerekli koşulları sağlayarak Profesör...

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü’nde Doçent olarak görev yapan Yusuf UÇAR beş kişilik jüri tarafından yapılan yayın incelemesi sonucunda gerekli koşulları sağlayarak Profesör ünvanını aldı.

İlk, orta ve lise eğitimini Sarayönü’nde tamamlayan Prof. Dr. Yusuf UÇAR Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Yüksek Lisans ve Doktorasını Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı’nda tamamlayan Uçar’ın yurt içi ve yurt dışında yayınlanan bilimsel dergilerde ve yine yurt içi ve yurt dışında yapılan sempozyumlarda yayınlanan 60’a yakın makale ve bildirisi bulunuyor. Uzmanlık alanı Sulama ve Arazi Toplulaştırma olan ve Ziraat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ziraat Fakültesi Fakülte Kurulu üyeliği de yapan Uçar halen Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kuruluğu üyeliğine devam etmektedir. Pek çok bilimsel projede yürütücü ve yardımcı araştırmacı olarak görev alanProf.Dr. Yusuf Uçar’ın yürütücülüğünü yaptığı ve TÜBİTAK-TOVAG tarafından desteklenen üç adet projesi bulunmaktadır.

Bu projelerden ilki bodur elmada su-verim ilişkileri, ikincisi Isparta Gülü’nde su-azot gübrelemesi-verim ilişkileri, üçüncüsü ise toprak altı damla sulama yönteminin yonca sulamasında kullanımının araştırılması ile ilgilidir. Arazi toplulaştırma yapılan alanlarda oluşan gizli parçalanmanın uydu verileri ile izlenmesine yönelik Tübitak projesinde ise yardımcı araştırmacı olarak görev yapmıştır.

Sarayönülü hemşerimiz Prof.Dr. Yusuf UÇAR’ı bu başarısından dolayı kutlar, akademik hayatında başarılarının devamını dileriz.