Zabıta 47 ruhsat verdi

Zabıta 47 ruhsat verdi
Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 2019 yılında 47 işyerine, işyeri açma ruhsatı verilirken, 29 işyerinin ruhsatı iptal edildi.Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada,...

Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 2019 yılında 47 işyerine, işyeri açma ruhsatı verilirken, 29 işyerinin ruhsatı iptal edildi.

Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, zabıta ekipleri tarafından yürütülen işyeri kontrollerinin geride kalan 2019 yılında da sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, ilçe genelinde bulunan işyerlerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına yönelik denetimlerde bulunulduğu belirtilerek, “Zabıta ekiplerimizce yapılan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz yılın 12 aylık döneminde 47 işyeri, işyeri açma ve çalışma ruhsatı almıştır. Bunların içerisinde yeni işyeri açıp işyeri açma ruhsatı almak için başvuru yapan esnafımız olduğu gibi, denetimler sonucu ruhsatı olmadığı tespit edilerek uyarılan işyeri sahipleri de bulunmaktadır. Denetimlerimizde, esnafımıza öncelikle ruhsat almanın, ruhsatlı çalışmanın önemini anlatıyoruz. Bu konuda yürürlükte olan mevzuat konusunda esnafımızı bilgilendiriyoruz. 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz kapsamlı çalışma sonunda çok sayıda işyerini ruhsatlandırmış bulunuyoruz. Bunun yanı sıra 34 şahıs ve işyerine cezai yaptırım uygulamış bulunuyoruz. Ayrıca müdürlüğümüze ulaşan 1153 şikayeti de değerlendirerek takibini yaptık. Benzer denetimlerimiz bu yıl da rutin olarak devam edecek.” denildi.