Zabıtadan pazar ve marketlerde denetim

Zabıtadan pazar ve marketlerde denetim
Sarayönü Belediyesi zabıta ekipleri, büyük market zincirleri başta olmak üzere ilçedeki esnafa yönelik tarih ve fiyat etiketi ile gramaj denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde ürünlerin raftaki ve kasadaki fiyatları mukayese edilirken,...

Sarayönü Belediyesi zabıta ekipleri, büyük market zincirleri başta olmak üzere ilçedeki esnafa yönelik tarih ve fiyat etiketi ile gramaj denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde ürünlerin raftaki ve kasadaki fiyatları mukayese edilirken, etiketler de kontrol edildi.

Ekipler ayrıca Cuma günü kurulan Halk pazarında koronavirüs tedbirleri kapsamında maske eldiven ve açıkta satılan gıda ürünleriyle ilgili hijyen ve fiyat denetimi gerçekleştirdi.

Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini artırdı. Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri hafta içerisinde pazar yeri ile zincir marketler başta olmak üzere bakkal ve marketlerde fiyat ve hijyen denetimi yaptı.

Marketlere girerek reyonları gezen ekipler, ürünleri tek tek inceleyerek fiyat artışı, gramaj eksikliği ve yerli malı etiketlerini kontrol etti. Ekipler ayrıca, tespit ettikleri bazı ürünlerin 1 ay önceki fiyatlarını da isteyerek fiyat farklılıklarını karşılaştırdı.

Sarayönü Belediyesi Zabıta Ekipleri, "Ülke genelinde son zamanlarda döviz kurlarındaki hareketliliği bahane ederek bazı haksız kazançlar elde edildiği gözlenmektedir. Bu konuda ilçemizde gerekli denetimleri yaparak vatandaşın mağdur olmasının önüne geçiyoruz. Denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecek" dedi.

Yerli ürün logo denetiminin de yapıldığı belirten ekipler konuya hassasiyet gösterilmesi için market yöneticilerini uyararak, "Bilindiği gibi üretim yeri Türkiye olan ve perakende olarak satışa sunulan ürünlerde 'Yerli Üretim' logosu kullanımı zorunlu hale geldi. Logonun haksız ve yersiz olarak mevzuata aykırı şekilde kullanımının tespiti halinde, ilgililer hakkında fiyat etiketine ilişkin aykırılıklar için idari para cezası uygulanmaktadır" şeklinde konuştu.

Sarayönü Belediyesi Zabıta Ekipleri halk pazarında da maske ve hijyen denetimi yaparak açıkta satılan gıda ürünlerinin satışında gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusunda satıcıları uyardı.

Market ve pazarda alışveriş yapan vatandaşlar da zabıta ekiplerinin denetimlerinden son derece memnun olduklarını belirterek, bu uygulamaların fırsatçılık yapan firmalara engel olacağını ve gıda ürünlerinin daha sağlıklı koşullarda satılmasına imkan sağlayacağını belirttiler.