Zabıtadan ruhsat denetimi

Zabıtadan ruhsat denetimi
Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı denetimleri gerçekleştirdi.Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerine yönelik yaptığı denetimlerde,...

Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı denetimleri gerçekleştirdi.

Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerine yönelik yaptığı denetimlerde, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, iş yerlerinin temizliği ve sağlığa uygunluk kurallarına uyulup uyulmadığını denetledi.

Zabıta Müdürlüğü nden denetimlerle ilgili yapılan açıklamada, "İlçemizde faaliyet gösteren ruhsatsız iş yerlerinin ruhsatlandırılması konusunda çalışma başlattık. İşyeri açmadan önce esnafların mutlaka işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alması gerekiyor. İyi niyetli olarak eksikleri olan esnaflarımıza gerekli müsamahaları göstererek bir an önce eksiklerini gidermelerini söylüyoruz. Bizim amacımız ceza kesmek veya işyeri kapatmak değil ama esnaflarımızın da yönetmeliklere uygun olarak hareket etmeleri gerekiyor. İşyeri açma ve çalıştırma yönetmeliğinin 6'ncı maddesinde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alınmadan  açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır şeklinde kesin hüküm var. Vatandaşlarımızda iş yeri açıp bir kaç ay sonra ruhsat alınabileceği gibi yanlış bir algı var. Bu doğru bir uygulama değil. Esnaflığa başlayan ve başlayacak olan vatandaşların bunu iyi bilmesi gerekiyor" denildi.