Zafer Bayramı kutlandı

Zafer Bayramı kutlandı
Sarayönü'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı, perşembe günü yapılan törenle kutlandı. Tören Sarayönü Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, siyasi...

Sarayönü'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı, perşembe günü yapılan törenle kutlandı. Tören Sarayönü Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Sarayönü'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıldönümü, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile kutlandı. Protokol sırasına göre çeleklerin sunulmasının ardından, bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Çelenk töreninin tamamlanmasının arından Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı personelinden Uzman Jandarma Yılmaz Yıldırım, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Yıldırım konuşmasında, "30 Ağustos, sadece bir tarih değildir. Bu günün tarihe şan veren bir anlamı vardır. Bugünün heybeti, toprağa, denize ve göğe sığmayacak kadar büyüktür. Çünkü bugün; bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk ulusunun Atatürk’ün önderliğinde; Kurtuluş Savaşını kazandığı, Sevr Anlaşması’nı parçaladığı, Lozan Barışı’nı sağladığı ve Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyduğu ilk gündür. Türk ordusunun Sakarya’da kazandığı zaferin bir başka benzeri yeryüzünde yoktur. Bu savaş, bir milletin kaderini değiştiren ve 22 gün, 22 gece süren yaman bir uğraştır. Bu savaş, insanlık duygularından yoksun, vahşi ve saldırgan bir düşmanın başını, Türk’ün iman dolu göğsüne çarparak, paramparça ettiği bir taştır. Bu savaş, haksız, şuursuz ve kirli bir istila emelinin, Sakarya’nın köpürmüş sularında boğulduğu bir savaştır. Bundan dolayıdır ki; insanlık tarihi sayfalarında, Sakarya meydan muharebesine müstesna bir yer verilmiştir. Çünkü Türk ordusu, Viyana’da başlayan amansız çekilmeye Sakarya’da “dur!” demiştir. Ulu Önder Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır, vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça düşmana terk olunmaz…” komutundaki anlamı, çok iyi kavrayan kahraman Türk ulusu “Ya istiklal, ya ölüm…” parolasıyla mücadele etmiştir." dedi.

Konuşmanın ardından törenin son bulması ile Kaymakam Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak, Kaymakamlık makamında kutlamaları kabul etti.