ZAMANIN RUHU

Her şey kolay olsaydı bu dünyada, öğrenecek bir yaşam dersimiz olmazdı ve ruhumuz gelişemezdi. Zorluklar, her zaman bizi ileriye taşıyan basamaklardır. Zorlukları kadersel yolumuzda, gelişme fırsatı olarak görebiliriz. Parçası olduğumuz toplumla bütünleşmeli ve birlikte hareket etmenin önemini bilmeli. Güvendiğimiz, deneyimli kişilerden fikir almak önemli.

YAŞADIĞIMIZ her şeye, şükür sebebi ile bakınca, erken olgunlaşıyor, ne istediğimizi erken keşfetme şansımız oluyor. Sosyal anlamda farklı bir kültür demeti oluşturuyoruz. HAYATIN getirdiklerini yaşıyoruz. Yaratıcı ve yeni fikirler vurgu kazanıyor. Yaşama pratik bakmak, gücümüzün farkında olmak, yeterli cesarete sahip olmak, yaşam kalitemizi artıracak projelere yönelmek, en iyisi. BAZEN ikna için olağanüstü çaba sarf ederiz. Duygularımız aşırı uçlarda gidip gelebilir.

BİR YILI AŞKIN SÜREDİR hayatımızda olan salgın, halâ tam anlamıyla kontrol altına alınamadığından, özellikle kapalı ve kalabalık alanla, ortak kullanım alanlarında çok dikkatli olmamız gereken bir zaman dilimindeyiz. Hareketlenme bir taraftan olumlu etkiler oluştururken, diğer taraftan salgın açısından, tehlike oluşturmaktadır.

BAZEN çok yoruluyoruz. Konuşmak dile gelmiyor. İstemsizce susturuyor hayat. Yüzüne vuruyor suskunluğunu. BEYİN, tıpkı bilgisayar gibi programa ne girmişsen onu gösteriyor. İradenin iflas ettiği her yerde bir fatura ödenir. Önemli olan dengelerdir.

UNUTMAMALIYIZ. Bize kendimizden başka kimse yardım edemez. Hayatımız bir yazılım aslında. Coşku tavan yapınca yazıveriyoruz. Elimiz çok güzel bir organ. Kendine özel sıcaklığı var. Elele tutuşmak şimdi çok rahat olmuyor.

AĞAÇTA DURAN KUŞ, dalın kırılmasından hiç korkmaz. Onun güveni ağaca değil kendi kanatlarınadır. (Henrik Ibsen)...

Herkes, kendi hayatının merkezinde olmalı. Önce kendimizi sevmeli, değer vermeli, mutlu etmeliyiz ki, sevdiklerimize pozitif bir şeyler verelim.

ASLINDA tamamen özgür davranmak zor. Sanal platformlarda da dikkatli olmalı. Başımıza gelenlerden dersler çıkarırız. Olumlu taraflarını görmeye çalışırız.

MOTİVASYON kaynağımız, önce kendimiz, ailemiz, sevenlerimiz. Kendimize zaman ayırmak, sevdiğimiz hobileri yapmak bizi mutlu eder.

YAŞAM Olayların düz bir çizgide ve hiçbir kesintiye uğramadan devam ettiği bir süreç değil.

ZAMAN, her derde başka acı veriyor. Erken açan güller ayazla boğuşuyor.

BİRBİRİNE bağlı, sevgi ve kardeşlik duygularının yoğun yaşandığı, akrabalık ilişkilerinin sıkı olduğu ailede büyüyenlerin, sıkılmaya vakitleri olmaz. Aileden aldığı saf sevgiyi, çocuğumuza yaşatmaya çalışırız.

ÇOCUKLAR her zaman takiptedir. Bazen anı kurtarmak için, bazen de gerçekten yapmaya niyetimiz olan cümleler kurarız. Söylediğimizi yapmayınca, bize inanmayı bırakırlar. Onlara ulaşma şansımız olmaz. Onlara ilgi alanlarına yönelik, beceriler geliştirmesi için, fırsatlar sunmalı. Zaman geçirmeye özen göstermeli.

ÇOCUĞA Çok çalıştın emek verdin, güzel oldu demeli. Kaygı bulaşıcıdır. Kaygılanırsak onlarda kaygılanır. Yapabileceğinde çok beklentiye girmek onları zorlar.

BU SEFER OLMAYABİLİR. Çalışmaya ve öğrenmeye devam etmelisin demeli...

İÇ DÜNYAMIZIN karanlığında fışkıran, çoğu akla ters düşen kompozisyonlar olan rüyalarımız, bizi yorar. Çok abartmamalı.

HAYATI kucaklarsak, zorlukların üstesinden gelen gücünü hep içimizde hissederiz. Paylaşılan daha fazla derin, içten duyguların olduğunu, deneyimlerle fark ederiz. AŞK, heyecan duygusu verir.

EVLİLİK Saygı ve sevginin beraber yolculuk yaptığı bir düzendir. Beden ve ruh zihnimizi sakinleştirmeliyiz. İÇ sesimizi dinlemeliyiz. Yaratıcı yönümüzü cesaretle sergilemek ve hobilere yönelmek gerekir. Baskı altında tuttuğumuz duygularımızı ortaya çıkarabiliriz. Ön yargısız yaklaşım tarzımız, karşımızdakini olumlu etkiler. Her şeyin azı karar, çoğu zarardır.

Herkes, SEVMEK yüzünden, hayatında en az bir kez acı çekmiştir. Sürekli geçmiş günlerin özlemini çekmek, geleceğin kaygısıyla tasalanmak zordur.

YAŞAM, bir aynadır. Güler yüzle bakınca o da güler, kaşlarını çatınca, o da çatar.

İYİLİKLER, karşılık beklemeden gönüllülük ilkesiyle yapılmalıdır. Sevilene zaman ayırma, ilgi gösterme önemli. Sevmek ve sevilmek ihtiyaçtır. BİRYERDEN başlamak gerekiyor. Müzikle, seslerin tatlı aromasıyla heyecan duyarız. Mutlu bir hayat, keyif veren bir süreçtir. Her rastlantının ve deneyimin, kendine özgü bir etkisi vardır.

HEPİMİZ, rüzgârın bir ovada çalıları şekillendirdiği gibi şekilleniriz. YAŞAMDA her birimizin bir rolü varsa, hayata sevgiyle bakabilmeyi, bunun için çabalayabilmeyi sürdürmeli. Fırsatlar kapıyı sessiz çalıyor. Neye hazırsak, o da bizim için hazır oluyor. Hazır olduğumuzda, hedeflerimizde, kıyının diğer ucunda kımıldamadan bizi bekliyor. İnanırsak ve istersek başarabiliyoruz.

İÇİMİZDEKİ yazma arzusunu kamçılayan, ilham aldığımız yararlandığımız sessiz kahramanlar var. SEÇİMLERİMİZİ, özgürlük, mutluluk, sevgiden yana kullanırsak, özgür, mutlu, sevmeye yetenekli oluruz. Zamanın ruhunu korumalıyız.

GÜZELLİĞİ gören, güzelliğe bakan göz değil yürektir...

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17