Zehirlenen işçiler tedavi edildi

Zehirlenen işçiler tedavi edildi
Sarayönü'nde faaliyet gösteren bir sanayi kuruluşunda yemekten zehirlendiği tahmin edilen işçiler, hastaneye kaldırıldı.İşyerinde yediği yemekten dolayı basit zehirlenme yaşayan işçiler Cumartesi akşamı Sarayönü Devlet Hastanesi'ne...

Sarayönü'nde faaliyet gösteren bir sanayi kuruluşunda yemekten zehirlendiği tahmin edilen işçiler, hastaneye kaldırıldı.

İşyerinde yediği yemekten dolayı basit zehirlenme yaşayan işçiler Cumartesi akşamı Sarayönü Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtileriyle başvurdu. Yapılan tetkikler, tahliller ve belirtiler sonucunda basit zehirlenme yaşadığı tespit edilen işçiler, tedavi altına alındı. İlk etapta 10 civarında işçinin başvurduğu hastaneye saatler içinde zehirlenme şikayetiyle gelen kişi sayısı 50'yi geçti. Pazar günü de devam eden şikayetlerle yaklaşık 100 kişi basit zehirlenme tedavisine tabi tutuldu. Hastaneye müracaat edenlerin bir bölümü basit zehirlenme yaşarken, bir bölümünün psikolojik olarak etkilendiği belirlendi. Hayati tehlike yaşamadığı tespit edilen işçiler, çeşitli önerilerle taburcu edilerek evine gönderildi. Diğer işçilere oranla durumu biraz daha ağır olan bir işçi Konya'ya gönderildi. İşçiler, Cuma günü işyerinde yedikleri balıktan dolayı zehirlendiklerini ifade ederken, zehirlenmenin neyden kaynaklandığı resmi olarak tespit edilmedi.

İki gün boyunca Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç, Kaymakam Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak, süreci yakından takip etti.